Competitie 2005 - 2006

Alle info en media die we hebben van competitie 2005 - 2006

Nationale Korfbaldag

Zaterdag 17 juni vond in Eindhoven op het terrein van DSC weer de Nationale Korfbaldag plaats. Een mooie accommodatie, een goede organisatie en prachtig weer zorgden samen met spannende finales voor een geslaagde dag.

KvN Hoofdklasse PKC/Café Bar - Blauw Wit 16-13
Blauw Wit nam PKC/Café Bar vanaf het beginsignaal in de tang. Van de vele Papendrechtse toppers bleef alleen Tims overeind. Pas toen Blauw Wit na 8-12 verzuimde te scoren, kon PKC terugkeren in de wedstrijd. Het laatste Amsterdamse doelpunt viel bij 16-12. PKC had niet zozeer gewonnen als wel Blauw Wit verloren. Maar in Papendrecht zal niemand daarom malen.

KvN Topklasse De Korfrakkers – Spes 12-6
De Damesfinale was nooit een wedstrijd. Spes had een volslagen off-day. De Korfrakkers hoefde niet eens groots te spelen om onbedreigd te kunnen winnen. Met deze winst behaalde De Korfrakkers de dubbel, want ook in de zaal werd de club Kampioen van Nederland.

KvN A-Jeugd PKC/Café Bar A1 - Fortuna/Tempus A1 12-9
PKC/Café/Bar was de betere ploeg. De Papendrechters konden langer aanvallen en met meer venijn dan Fortuna/Tempus. Tot 8-8 lukte het de Delftenaren nog om aan te klampen, na 11-9 was dat over.

KvN A-Jeugd (Dames) De Korfrakkers A1 - Spes A1 9-7
Heel lang dicteerde Spes A1 het spel. De ploeg viel in hoger tempo en met meer variatie aan dan De Korfrakkers. De eerste helft werd 20 minuten lang niet gescoord. Toen Spes begin tweede helft 1-5 maakte, leek het gedaan met De Korfrakkers. Op karakter speelde deze ploeg zich terug in de wedstrijd. Spes raakte in conditionele problemen en verloor de controle over de wedstrijd. Toen De Korfrakkers bij 7-7 voor het eerst op voorsprong kwam, was het gedaan.  

Nederlands Kampioenschap 10 juni 2006 gehouden te Reusel.

Zaterdag 10 juni begon de dag al vroeg in Reusel. Korfbalvereniging Rosolo kon zich gaan opmaken voor de ruim 450 korfbalsterren die uit alle kanten van het land naar Reusel kwamen om te strijden voor de titel Kampioen van Nederland.
Het Nederlands Kampioenschap begon met een opkomst over de korfbal ‘walk of fame’ en een toost op een sportieve dag. Daarna werden in 6 rondes de poulewedstrijden afgewerkt. Er waren spannende wedstrijden, maar soms was het verschil tussen teams erg groot.
Na de poulewedstrijden vonden de finales plaats. Rosolo als organiserende vereniging had zich met al haar teams (Rosolo A2, B1, C1 en D1) geplaatst voor de finale. Rosolo A2 speelde tegen SCMH uit Mariaheide. In de poulewedstrijd ging de strijd al heel gelijk op, waarbij Rosolo A2 met een doelpuntje verschil de wedstrijd besliste. Ook in de finale was het spannend. Na het laatste fluitsignaal was het verschil weer een doelpunt in het voordeel van Rosolo en mag dit geweldige team zich Nederlands Kampioen worden. Als je tussen allemaal 1ste teams zo’n strijd kunt leveren, geweldig!
Rosolo B1 had een zware kluif aan concurrent De Korfrakkers B1 uit Erp. Al vroeg in de wedstrijd kwamen ze op grote achterstand. Dit kon niet meer goedgemaakt worden, waardoor de titel aan hun neus voorbij ging en Korfrakkers B1 zich weer een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen.
Rosolo C1 moest de titel van vorig jaar verdedigen. En of ze dit deden. De finale werd met ruime cijfers van ODIO C1 gewonnen. Hiermee werd de C1 van Rosolo voor de 3de keer op rij Nederlands Kampioen.
Anders was het bij de pupillen D. De finale werd gespeeld tegen DSV uit Diessen. Een spannendere wedstrijd als deze zal niet vaak voorkomen. doelpunten gingen over en weer, waarbij DSV meestal op voorsprong kwam. Na reguliere speeltijd was het 6-6, waardoor er werd overgegaan op strafworpen. Op het veld verzamelden alle supporters en overige aanwezigen om te kijken naar deze strijd. De eerste serie van 8 strafworpen eindigde ook gelijk. Waarna er nog 8 strafworpen genomen moesten worden. Over en weer werden er strafworpen gescoord, maar ook gemist. Als de 8ste, en achteraf de laatste, worp van Rosolo gescoord zou worden, mochten zij zich aansluiten bij de andere Nederlandse Kampioenen. En ja hoor, deze ging erin! Rosolo D1 ook Nederlands Kampioen!!
Hoe trots kun je al vereniging zijn als 3 jeugdteams Nederlands Kampioen worden en al helemaal op een kampioenschap dat je zelf mocht organiseren. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze dag tot zo’n groot succes te lijden BEDANKT!!

Kampioenschap van Nederland meisjeskorfbal

Bij de Kampioenschappen van Nederland meisjeskorfbal haalde Rosolo in alle leeftijdscategorieën de finale. Het leverde drie maal winst en een maal verlies op. Bij de A-jeugd won Rosolo A2 met 4-3 van SCMH A1. De Korfrakkers B1 was veel te sterk voor Rosolo B1: 8-1. Bij de C-jeugd won Rosolo weer, met 7-2 van ODIO C1. In de D-finale eindigden DSV D1 en Rosolo D1 gelijk: 7-7. Bij de strafworpen was Rosolo de gelukkigste. 

Overige finales

Halve finale Topklasse: Spes – Swift 10-6
Het was, mede door de warmte, geen hoogstaande wedstrijd. Spes was eigenlijk geen moment in gevaar. Rust 6-4, einde bij 10-6. Yvonne van der Valk en Carolien Lamers scoorden ieder 4 keer voor Spes. Bij Swift viel de dit seizoen teruggehaalde Wendy Theelen nog in. Het lukte haar niet om tot scoren te komen en zij werd zelf ook weer gewisseld.
Halve finales A-jeugd (Dameskorfbal)
In de eerste halve finale stond Spes A1 na een kwartier met 7-1 voor. Het was voldoende voor de winst, al scoorde de ploeg daarna niet meer. Tegenstander Rosolo A1 nog wel, 7-2 bij rust. Spes liet echter Rosolo niet winnen in deze doelpuntarme wedstrijd. Het einde kwam bij 7-4. De tweede halve finale, tussen De Korfrakkers A1 en Swift A1, ging de eerste helft gelijk op, rust 3-2. Qua spel bleven de ploegen goed tegen elkaar op gaan, qua score was De Korfrakkers beter in de afwerking en de ploeg uit Erp won uiteindelijk met 8-4.

Topklasse

Uitslagen van 21 mei
Spes - DDW 13-6
Swift - JES 12- 7
Avanti - Rosolo 10-21
Be Quick - De Korfrakkers 11-18

Spes - DDW 13-6: eenzijdige wedstrijd
Er was maar een ploeg die korfbalde in deze wedstrijd. Daarnaast vielen er veel strafworpen (9) gegeven door scheidsrechter De Kok, verdeeld over beide ploegen. Bij de rust stond Spes 7-0 voor, als het vizier bij Spes scherper was afgesteld, dan waren dit al lang dubbele cijfers geweest. Vier doelpunten van Yvonne van der Valk (3 strafworpen) en één van Caroline Bindels, Lia van Haren en Judith van den Broek zorgden voor deze stand. Na de thee kon DDW terugkomen via 3 strafworpen en pas in de 20e minuut van die tweede helft lukt het DDW om een velddoelpunt te maken. Inmiddels hadden Van der Valk en Bindels de stand al naar 10-3 getild. Na 13-4 nam Spes wat gas terug en bracht drie wissels in het veld. DDW is nu gedegradeerd.
Swift - JES 12-7: slechte eerste helft breekt JES op Beide ploegen hadden na de snelle openingstreffer van Swift moeite om tot scoren te komen, de verdedigingen overheersten. Swift kon pas in de 21e minuut op 2-1 komen. Ondertussen had Anne van der Horst voor JES het eerste doelpunt gescoord in de 20e minuut. Hierna liep bij beide ploegen het scoren beter, met rust was het 5-3. De tweede helft toonde JES veerkracht, 5-4, waarna beide teams aan elkaar gewaagd waren met Swift wat gelukkiger in de afwerking. In de eindfase moest JES gokken op balbezit en dat pakte verkeerd uit. Bij JES was Agnes de Koning topscorer met 4 doelpunten. Marijn Geurts was met 4 goals de topscorer bij Swift.
Avanti - Rosolo 10-21: Rosolo schiet Avanti weg. Voor beide ploegen een wedstrijd om des keizers baard. Avanti was al gedegradeerd en Rosolo had zich al veilig gespeeld. Rosolo schoot zeker in het begin met scherp, vier treffers uit zes doelpogingen. Het percentage werd lager maar bleef zeker in de eerste helft zeer hoog. Pas bij 0-7 kon Avanti wat terug doen. Na rust, 3-11, ging de tweede helft qua scoreverloop gelijkwaardig op.
Be Quick - De Korfrakkers 11-18: BQ maakt het De Korfrakkers erg lastig Be Quick speelde om niet te degraderen, De Korfrakkers om de eerste plaats veilig te stellen. Na 0-4 greep BQ-coach Leo Schinning in met een time-out en kwam BQ terug tot 5-6. Het baatte niet, De Korfrakkers scoorde na rust, 6-9, als eerste. De Korfrakkers was korfbaltechnisch de betere ploeg maar had veel moeite met de inzet en de werklust van BQ. Ook na 7-12 was de wedstrijd nog niet beslist en koos De Korfrakkers-coach Alf van den Enden er voor om Jori Verwegen in het veld te brengen. Bij haar tweede balcontact scoorde zij haar eerste van in totaal twee doelpunten. Uiteindelijk viel de eindstand groter uit dan het krachtsverschil rechtvaardigde.

Stand tot en met 21 mei 2006
De Korfrakkers 14-26F
Spes 14-26HF
Swift 14-13HF
Rosolo 14-12
Jes 14-12
Be Quick 14- 9
DDW 14- 8D
Avanti 14- 6D

Halve finale Topklasse op 11 juni

Spes – Swift, locatie en aanvangstijd nog onbekend.

Topklasse

Uitslagen van 14 mei
DDW - Swift 10-17
JES - Spes 10-18
De Korfrakkers - Avanti 15-6
Rosolo - Be Quick 11-9

DDW-Swift 10-17: terugkeer van Theelen bij Swift Het was lange tijd een spannende wedstrijd waarin beide ploegen gelijk tegen elkaar op gingen. Swift had Wendy Theelen weer teruggehaald. Via 4-4 en 7-7 ging het gelijk op. Theelen zorgde ervoor dat haar ploeg bij rust, 7-9, voor stond. De tweede helft had Swift moeite om te scoren en hierdoor kon DDW bij blijven. Uiteindelijk wist Swift toch een gat te slaan dankzij een omstreden strafworp bij 9-11. Het knakte bij DDW en Swift kon de wedstrijd daarna uitspelen.
Jes- Spes 10-18: schotloze periodes breken Spes niet op. Spes was de betere, slimmere ploeg, maar verzuimde een hogere uitslag te behalen door veel kansen onbenut te laten. Jes begon met een strafworp en trok ook de stand gelijk naar 2-2 na doelpunten van Lia van Haren en Tamara Wijers. Van Haren en Yvonne van der Valk in het andere vak waren de motor waarop Spes draaide in deze wedstrijd. Na scores van Rookie of the Year Judith van den Broek en nogmaals Van Haren en Wijers nam Spes afstand. Ondanks gemiste kansen toch 6-8 bij rust. In de tweede bleef de voorsprong van Spes intact, hoewel Jes verwoed aanviel. Spes hield verdedigend stand en toen de schoten van Spes niet meer op de korf maar er in belanden, was het gedaan: 9-15. Een volgende schotloze periode van Spes had geen invloed meer op het eindresultaat. Van Haren en Van der Valk scoorden elk 5 keer.
De Korfrakkers – Avanti 15-6: winst in niet hoogstaande wedstrijd. Nadat De Korfrakkers bij de Dames Awards de titels voor Beste Korfbalster, Aanvalster en Ploeg had binnengehaald, was de ploeg in de stemming om er eens flink tegenaan te gaan. Dat heeft Avanti geweten. Na 2-2 werd het 7-2 bij rust. Pas na 9-2 kon Avanti wat terugdoen. Het was geen hoogstaande wedstrijd met veel onderbrekingen wegens blessures. De Korfrakkers-coach Frank van den Enden greep de ruime voorsprong aan om veel te wisselen. Avanti degradeerde na deze verliespartij uit de topklasse.
Rosolo – Be Quick 11-9: Rosolo kwam vlot met 3-0 voor. Hoewel Be Quick goed speelde, was scoren het grote probleem voor deze ploeg deze middag. Pas in de 28e minuut was de 1e treffer voor BQ een feit. Na rust, 6-2, ging het scoren BQ beter af. Aangezien de BQ-doelpuntenmachine pas bij 11-5 op gang kwam, kwam de overwinning van Rosolo niet in gevaar.

Stand tot en met 14 mei 2006
De Korfrakkers 13-24
Spes 13-24
JES 13-12
Swift 13-11
Rosolo 13-10
Be Quick 13- 9
DDW 13- 8
Avanti 13- 6D

Programma voor 21 mei
Spes - DDW 15.00 u
Swift - JES 15.00 u
Avanti - Rosolo 13.00 u
Be Quick - De Korfrakkers 15.00 u

Topklasse

Uitslagen van 7 mei
De Korfrakkers - Swift 20- 9
Avanti - Spes 5-16
Be Quick - DDW 11- 6
Rosolo - JES 21- 6

De Korfrakkers – Swift 20-9: makkelijke overwinning voor De Korfrakkers. De Korfrakkers begon na wat mindere wedstrijden met de intentie mooi te korfballen met een efficiënte afwerking van het afstandschot. Swift werkte bereidwillig mee. Pas halverwege de eerste helft viel het eerste doelpunt van Swift. Het werd toen 5-1. Niet alleen technisch was De Korfrakkers de meerdere, bij Swift liet de afwerking erg te wensen over. Zo werden vijf strafworpen gemist. Na rust, 10-3, bleef De Korfrakkers de betere ploeg. Monique van de Ven was topscorer met 7 doelpunten.
Avanti – Spes 5-16: Na een kwartier was het al 0-7 voor Spes. Avanti kreeg wel enkele kansen, die echter onbenut bleven. Spes speelde in hoog tempo. Toen dat wat zakte, scoorde Avanti prompt 3 keer tegen. Na rust, 3-8, scoorde Spes 8 keer in 20 minuten zonder dat Avanti daar wat tegenover kon stellen. Spes gaf toen, het was 3-16, juniores Anouk Jansen en Irene ten Haaf de kans aan de Topklasse te wennen. Judith van den Broek was met 4 doelpunten de best scorende dame bij Spes.
Be Quick – DDW 11-6: BQ straft achterverdedigen DDW af. In een niet al te spectaculaire wedstrijd nam Be Quick vanaf het begin het heft in handen. DDW kon weinig terugdoen en zo liep BQ vrij eenvoudig uit naar 7-4. DDW ging daarop achterverdedigen. BQ bracht toen Marleen van Nistelrooy in het veld. Haar eerste balcontact was meteen een doelpunt, waarna de overwinning van BQ geen moment meer in gevaar kwam. Femke Pepers was topscorer met drie treffers.
Rosolo – JES 21-6: Geen informatie beschikbaar.

Stand tot en met 6 mei 2006
De Korfrakkers 12-22
Spes 12-22
JES 12-12
Swift 12- 9
Be Quick 12- 9
DDW 12- 8
Rosolo 12- 8
Avanti 12- 6
 
Programma voor 14 mei
DDW - Swift 15.00 u
JES - Spes 15.00 u
De Korfrakkers - Avanti 15.00 u
Rosolo - Be Quick 15.00 u 

Topklasse

Uitslagen van 23 april
DDW - Rosolo 11-21
JES - De Korfrakkers 8-14
Swift - Avanti 7-11
Spes - Be Quick 10- 6

DDW – Rosolo 11-21: een helft een wedstrijd. DDW opende tegen Rosolo met gevarieerd aanvalspel hetgeen tot een 4-1 voorsprong halverwege de eerste helft leidde. Onder aanvoering van de geroutineerde Diana van den Bogaers van den Borne kwam Rosolo terug in de wedstrijd. Via doorlopers en afstandschoten werd het 4-4. Na 6-6 liep Rosolo zuiver schietend naar 6-8 uit. Om onduidelijke reden werd vervolgens een doorloper van DDW afgekeurd, Rosolo scoorde aan de andere kant wel voor 6-9 bij rust. De tweede helft was het een eenzijdige wedstrijd. Met degelijk spel en het ene afstandschot nog mooier dan het andere behaalde Rosolo een afgetekende overwinning.
JES – De Korfrakkers 8-14: goede start brengt De Korfrakkers overwinning. Al na zes minuten stond De Korfrakkers 0-3 voor. JES kwam die klap niet meer te boven. De ploeg kon geen moment in haar eigen spel komen en dat was de verdienste van De Korfrakkers. De Korfrakkers speelde goed, creëerde veel kansen, alleen de afwerking vlotte niet altijd. Rust 3-7. Terwijl de wedstrijd fysieker werd, leek JES terug te komen. Een tussensprint van 5-9 naar 5-13 gaf De Korfrakkers een ruimere marge. Toen het bij hen in de laatste tien minuten niet meer wilde vlotten, lukte het JES om de stand een draaglijker aanzien te geven.
Swift - Avanti 7-11: gebrek aan scorend vermogen breekt Swift op. Swift begon goed en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Avanti kon de eerste helft Swift niet bijbenen, rust 7-3. De tweede helft was Swift geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Kans na kans bleef onbenut, van strafworpen tot vrije doorloopballen.
Avanti rook haar kans en sloop langzaam dichterbij. Van 7-3 werd het 7-7 en van 7-7 werd 7-11.
Spes – Be Quick 10-6: twee moeilijk scorende ploegen. Spes speelde niet geconcentreerd terwijl er toch vele kansen waren. De eerste helft hadden beide ploegen hun voorsprong. Na rust, 5-4, verhoogde Spes het tempo maar scoren bleef lastig. Be Quick had echter nog meer moeite met scoren. Spes-speelster Yvonne van der Valk wist met 4 doelpunten nog een redelijk resultaatneer te zetten, hoewel ze goed werd verdedigd door Inge Gabriëls, die 2 keer scoorde.
 
Stand t/m 23 april
De Korfrakkers 11-20
Spes 11-20
JES 11-12
Swift 11- 9
DDW 11- 8
Be Quick 11- 7
Avanti 11- 6
Rosolo 11- 6

Programma voor 7 mei
In het weekeinde van Koninginnedag zijn geen wedstrijden vastgesteld

De Korfrakkers - Swift 15.00 u
Avanti - Spes 13.00 u
Be Quick - DDW 15.00 u
Rosolo - JES 15.00 u

Topklasse

Uitslagen 9 april
Spes - Swift 10- 5
Be Quick - JES 10-10
Rosolo - De Korfrakkers 10-13
DDW - Avanti 8- 9

Spes – Swift: 10-5 Geen informatie beschikbaar.
Be Quick – JES 10-10: beide ploegen laten punt liggen. Na afloop vonden beide ploegen dat ze een punt hadden laten liggen. Be Quick vond zich iets beter maar scoorde te weinig waardoor de wedstrijd qua score gelijk op ging. JES daarentegen was van mening dat veelvuldig balverlies de ploeg de das om deed en dat er in de tweede helft verzuimd werd om afstand te nemen. JES maakte goed gebruik van de strafworpen en vrije ballen, elk 4 keer raak, en scoorde dus maar 2 velddoelpunten. BQ scoorde 7 velddoelpunten en verzilverde 2 strafworpen.
Rosolo - De Korfrakkers 10-13: Invallers bepalend Rosolo kon met steun van het sportieve publiek het De Korfrakkers erg lastig maken. Nadat Barbara Antonides de score had geopend voor De Korfrakkers nam Rosolo het initiatief over. De Korfrakkers poetste 2-1 en 4-2 achterstanden weg naar 2-2 en 4-4 maar stond bij rust 7-4 achter. Verdedigend werden steeds verkeerde keuzes gemaakt. Coach Frank van den Enden greep in en bracht Elles van der Heijden, Rachel Heijmans en Jori Verwegen in het veld. Na 9-4 had de ingreep resultaat. Na 9-9 pakte Rosolo nog eenmaal een voorsprong maar hield die niet vast. Saskia Steenbakkers had met drie treffers na rust een belangrijke rol in de uiteindelijke overwinning van haar ploeg.
DDW – Avanti 8-9: nipte overwinning DDW kwam sterk uit de startblokken maar het lukte na 3-1 niet om meer afstand te nemen, waardoor Avanti tot 4-4 terug kon komen. Toch kwam DDW nog voor rust weer op voorsprong, 5-4. De tweede helft was echter voor Avanti. Door in een veel te laag tempo te spelen en veel onnodig balverlies en het missen van twee strafworpen maakte DDW het zich onnodig moeilijk. Avanti rook de mogelijkheden en maakte daar gretig gebruik van. Via 5-7 kwam het op een 7-9 voorsprong. Junior Nienke Michelbrink gaf DDW de aansluiting terug, 8-9. Het resulteerde in een slotoffensief van DDW maar de gelijkmaker bleef uit. Loes van den Borne (DDW) was met 4 treffers topscorer in de wedstrijd.

Stand t/m 9 april
De Korfrakkers 10-18
Spes 10-18
JES 10-12
Swift 10-9
DDW 10-8
Be Quick 10-7
Rosolo 10-4
Avanti 10-4

Programma voor 23 april
Voor 16 april is i.v.m. Pasen geen programma vastgesteld.

DDW - Rosolo 15.00 u
JES - De Korfrakkers 15.00 u
Swift - Avanti 15.00 u
Spes - Be Quick 15.00 u

Uitslagen 2 april
De Korfrakkers - Spes 11- 6
JES - DDW 9- 7
Swift - Rosolo 11-11
Avanti - Be Quick 4- 9

De Korfrakkers - Spes 11- 6: Beide ploegen zaten niet in de wedstrijd. Bij Spes ontbrak coach Johnny Vervoort wegens griep. Zijn ploeg kwam drie keer op voorsprong, maar even zo vele keren maakte De Korfrakkers gelijk. Na een time-out van coach Frank van den Ende kwam de zaalkampioen op voorsprong, rust 5-4. Na 6-4 was tien minuten lang De Korfrakkers heer en meester, hetgeen leidde tot 11-5. Daarna was de wedstrijd gelopen. Monique van de Ven scoorde 5 keer voor De Korfrakkers.
JES - DDW  9- 7: veel spanning. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na zeven minuten stond het 1-2 voor DDW waarna zowel DDW als JES moeite had om tot scoren te komen. Pas 13 minuten later scoorde Janneke Marien haar tweede doelpunt: 1-3. Na de vakwissel vocht JES zich vrij gemakkelijk terug tot 4-3 waarna Marien de ruststand op 4-4 bepaalde. In de tweede helft nam JES het heft in handen maar het verzuimde na 8-5 door te drukken, waardoor het zichzelf onnodig moeilijk maakte. DDW kwam terug tot 8-7, waarna een gelijkmakend schot van Loes Willems miraculeus alsnog uit de korf caramboleerde. Invalster Sabine Kranenbroek stelde daarop de overwinning voor JES veilig door 9-7 te scoren.
Swift - Rosolo 11-11: Geen informatie beschikbaar
Avanti - Be Quick  4- 9: gemiste strafworpen breken Avanti op. Avanti begon met het missen van twee strafworpen. Be Quick scoorde daarop wel twee keer. Opnieuw miste Avanti een strafworp, de kopjes gingen het hangen en BQ liep uit naar 0-5 bij rust. Beide ploegen hadden veel last van de wind en leden veel balverlies. De tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

Stand t/m 2 april
Spes 9-16
De Korfrakkers 9-16
JES 9-11
Swift 9-9
DDW 9-8
Be Quick 9-6
Rosolo 9-4
Avanti 9-2
 
Programma voor 9 april
Spes - Swift 15.00 u
Be Quick - JES 15.00 u
Rosolo - De Korfrakkers 15.00 u
DDW - Avanti 15.00 u

Topklasse

Uitslagen van 21 mei
Spes - DDW 13-6
Swift - JES 12- 7
Avanti - Rosolo 10-21
Be Quick - De Korfrakkers 11-18
 
Spes - DDW 13-6: eenzijdige wedstrijd, Er was maar een ploeg die korfbalde in deze wedstrijd. Daarnaast vielen er veel strafworpen (9) gegeven door scheidsrechter De Kok, verdeeld over beide ploegen. Bij de rust stond Spes 7-0 voor, als het vizier bij Spes scherper was afgesteld, dan waren dit al lang dubbele cijfers geweest. Vier doelpunten van Yvonne van der Valk (3 strafworpen) en één van Caroline Bindels, Lia van Haren en Judith van den Broek zorgden voor deze stand. Na de thee kon DDW terugkomen via 3 strafworpen en pas in de 20e minuut van die tweede helft lukt het DDW om een velddoelpunt te maken. Inmiddels hadden Van der Valk en Bindels de stand al naar 10-3 getild. Na 13-4 nam Spes wat gas terug en bracht drie wissels in het veld. DDW is nu gedegradeerd.
Swift - JES 12-7: slechte eerste helft breekt JES op. Beide ploegen hadden na de snelle openingstreffer van Swift moeite om tot scoren te komen, de verdedigingen overheersten. Swift kon pas in de 21e minuut op 2-1 komen. Ondertussen had Anne van der Horst voor JES het eerste doelpunt gescoord in de 20e minuut. Hierna liep bij beide ploegen het scoren beter, met rust was het 5-3. De tweede helft toonde JES veerkracht, 5-4, waarna beide teams aan elkaar gewaagd waren met Swift wat gelukkiger in de afwerking. In de eindfase moest JES gokken op balbezit en dat pakte verkeerd uit. Bij JES was Agnes de Koning topscorer met 4 doelpunten. Marijn Geurts was met 4 goals de topscorer bij Swift.
Avanti - Rosolo 10-21: Rosolo schiet Avanti weg. Voor beide ploegen een wedstrijd om des keizers baard. Avanti was al gedegradeerd en Rosolo had zich al veilig gespeeld. Rosolo schoot zeker in het begin met scherp, vier treffers uit zes doelpogingen. Het percentage werd lager maar bleef zeker in de eerste helft zeer hoog. Pas bij 0-7 kon Avanti wat terug doen. Na rust, 3-11, ging de tweede helft qua scoreverloop gelijkwaardig op.
Be Quick - De Korfrakkers 11-18: BQ maakt het De Korfrakkers erg lastig. Be Quick speelde om niet te degraderen, De Korfrakkers om de eerste plaats veilig te stellen. Na 0-4 greep BQ-coach Leo Schinning in met een time-out en kwam BQ terug tot 5-6. Het baatte niet, De Korfrakkers scoorde na rust, 6-9, als eerste. De Korfrakkers was korfbaltechnisch de betere ploeg maar had veel moeite met de inzet en de werklust van BQ. Ook na 7-12 was de wedstrijd nog niet beslist en koos De Korfrakkers-coach Alf van den Enden er voor om Jori Verwegen in het veld te brengen. Bij haar tweede balcontact scoorde zij haar eerste van in totaal twee doelpunten. Uiteindelijk viel de eindstand groter uit dan het krachtsverschil rechtvaardigde.

Stand tot en met 21 mei 2006
De Korfrakkers 14-26F
Spes 14-26HF
Swift 14-13HF
Rosolo 14-12
Jes 14-12
Be Quick 14- 9
DDW 14- 8D
Avanti 14- 6D
 
Halve finale Topklasse op 11 juni
Spes – Swift, locatie en aanvangstijd nog onbekend.

Topklasse

Uitslagen van 14 mei
DDW - Swift 10-17
JES - Spes 10-18
De Korfrakkers - Avanti 15-6
Rosolo - Be Quick 11-9

DDW-Swift 10-17: terugkeer van Theelen bij Swift. Het was lange tijd een spannende wedstrijd waarin beide ploegen gelijk tegen elkaar op gingen. Swift had Wendy Theelen weer teruggehaald. Via 4-4 en 7-7 ging het gelijk op. Theelen zorgde ervoor dat haar ploeg bij rust, 7-9, voor stond. De tweede helft had Swift moeite om te scoren en hierdoor kon DDW bij blijven. Uiteindelijk wist Swift toch een gat te slaan dankzij een omstreden strafworp bij 9-11. Het knakte bij DDW en Swift kon de wedstrijd daarna uitspelen.
Jes- Spes 10-18: schotloze periodes breken Spes niet op. Spes was de betere, slimmere ploeg, maar verzuimde een hogere uitslag te behalen door veel kansen onbenut te laten. Jes begon met een strafworp en trok ook de stand gelijk naar 2-2 na doelpunten van Lia van Haren en Tamara Wijers. Van Haren en Yvonne van der Valk in het andere vak waren de motor waarop Spes draaide in deze wedstrijd. Na scores van Rookie of the Year Judith van den Broek en nogmaals Van Haren en Wijers nam Spes afstand. Ondanks gemiste kansen toch 6-8 bij rust. In de tweede bleef de voorsprong van Spes intact, hoewel Jes verwoed aanviel. Spes hield verdedigend stand en toen de schoten van Spes niet meer op de korf maar er in belanden, was het gedaan: 9-15. Een volgende schotloze periode van Spes had geen invloed meer op het eindresultaat. Van Haren en Van der Valk scoorden elk 5 keer.
De Korfrakkers – Avanti 15-6: winst in niet hoogstaande wedstrijd. Nadat De Korfrakkers bij de Dames Awards de titels voor Beste Korfbalster, Aanvalster en Ploeg had binnengehaald, was de ploeg in de stemming om er eens flink tegenaan te gaan. Dat heeft Avanti geweten. Na 2-2 werd het 7-2 bij rust. Pas na 9-2 kon Avanti wat terugdoen. Het was geen hoogstaande wedstrijd met veel onderbrekingen wegens blessures. De Korfrakkers-coach Frank van den Enden greep de ruime voorsprong aan om veel te wisselen. Avanti degradeerde na deze verliespartij uit de topklasse.
Rosolo – Be Quick 11-9:. Rosolo kwam vlot met 3-0 voor. Hoewel Be Quick goed speelde, was scoren het grote probleem voor deze ploeg deze middag. Pas in de 28e minuut was de 1e treffer voor BQ een feit. Na rust, 6-2, ging het scoren BQ beter af. Aangezien de BQ-doelpuntenmachine pas bij 11-5 op gang kwam, kwam de overwinning van Rosolo niet in gevaar.

Stand tot en met 14 mei 2006
De Korfrakkers 13-24
Spes 13-24
JES 13-12
Swift 13-11
Rosolo 13-10
Be Quick 13- 9
DDW 13- 8
Avanti 13- 6D

Programma voor 21 mei
Spes - DDW 15.00 u
Swift - JES 15.00 u
Avanti - Rosolo 13.00 u
Be Quick - De Korfrakkers 15.00 u

Topklasse

Uitslagen van 7 mei
De Korfrakkers - Swift 20- 9
Avanti - Spes 5-16
Be Quick - DDW 11- 6
Rosolo - JES 21- 6
 
De Korfrakkers – Swift 20-9: makkelijke overwinning voor De Korfrakkers. De Korfrakkers begon na wat mindere wedstrijden met de intentie mooi te korfballen met een efficiënte afwerking van het afstandschot. Swift werkte bereidwillig mee. Pas halverwege de eerste helft viel het eerste doelpunt van Swift. Het werd toen 5-1. Niet alleen technisch was De Korfrakkers de meerdere, bij Swift liet de afwerking erg te wensen over. Zo werden vijf strafworpen gemist. Na rust, 10-3, bleef De Korfrakkers de betere ploeg. Monique van de Ven was topscorer met 7 doelpunten.
Avanti – Spes 5-16: Na een kwartier was het al 0-7 voor Spes. Avanti kreeg wel enkele kansen, die echter onbenut bleven. Spes speelde in hoog tempo. Toen dat wat zakte, scoorde Avanti prompt 3 keer tegen. Na rust, 3-8, scoorde Spes 8 keer in 20 minuten zonder dat Avanti daar wat tegenover kon stellen. Spes gaf toen, het was 3-16, juniores Anouk Jansen en Irene ten Haaf de kans aan de Topklasse te wennen. Judith van den Broek was met 4 doelpunten de best scorende dame bij Spes.
Be Quick – DDW 11-6: BQ straft achterverdedigen DDW af. In een niet al te spectaculaire wedstrijd nam Be Quick vanaf het begin het heft in handen. DDW kon weinig terugdoen en zo liep BQ vrij eenvoudig uit naar 7-4. DDW ging daarop achterverdedigen. BQ bracht toen Marleen van Nistelrooy in het veld. Haar eerste balcontact was meteen een doelpunt, waarna de overwinning van BQ geen moment meer in gevaar kwam. Femke Pepers was topscorer met drie treffers.
Rosolo – JES 21-6: Geen informatie beschikbaar.

Stand tot en met 6 mei 2006
De Korfrakkers 12-22
Spes 12-22
JES 12-12
Swift 12- 9
Be Quick 12- 9
DDW 12- 8
Rosolo 12- 8
Avanti 12- 6

Programma voor 14 mei
DDW - Swift 15.00 u
JES - Spes 15.00 u
De Korfrakkers - Avanti 15.00 u
Rosolo - Be Quick 15.00 u

Topklasse

Uitslagen van 23 april
DDW - Rosolo 11-21
JES - De Korfrakkers 8-14
Swift - Avanti 7-11
Spes - Be Quick 10- 6

DDW – Rosolo 11-21: een helft een wedstrijd. DDW opende tegen Rosolo met gevarieerd aanvalspel hetgeen tot een 4-1 voorsprong halverwege de eerste helft leidde. Onder aanvoering van de geroutineerde Diana van den Bogaers van den Borne kwam Rosolo terug in de wedstrijd. Via doorlopers en afstandschoten werd het 4-4. Na 6-6 liep Rosolo zuiver schietend naar 6-8 uit. Om onduidelijke reden werd vervolgens een doorloper van DDW afgekeurd, Rosolo scoorde aan de andere kant wel voor 6-9 bij rust. De tweede helft was het een eenzijdige wedstrijd. Met degelijk spel en het ene afstandschot nog mooier dan het andere behaalde Rosolo een afgetekende overwinning.
JES – De Korfrakkers 8-14: goede start brengt De Korfrakkers overwinning. Al na zes minuten stond De Korfrakkers 0-3 voor. JES kwam die klap niet meer te boven. De ploeg kon geen moment in haar eigen spel komen en dat was de verdienste van De Korfrakkers. De Korfrakkers speelde goed, creëerde veel kansen, alleen de afwerking vlotte niet altijd. Rust 3-7. Terwijl de wedstrijd fysieker werd, leek JES terug te komen. Een tussensprint van 5-9 naar 5-13 gaf De Korfrakkers een ruimere marge. Toen het bij hen in de laatste tien minuten niet meer wilde vlotten, lukte het JES om de stand een draaglijker aanzien te geven.
Swift - Avanti 7-11: gebrek aan scorend vermogen breekt Swift op. Swift begon goed en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Avanti kon de eerste helft Swift niet bijbenen, rust 7-3. De tweede helft was Swift geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Kans na kans bleef onbenut, van strafworpen tot vrije doorloopballen.
Avanti rook haar kans en sloop langzaam dichterbij. Van 7-3 werd het 7-7 en van 7-7 werd 7-11.
Spes – Be Quick 10-6: twee moeilijk scorende ploegen. Spes speelde niet geconcentreerd terwijl er toch vele kansen waren. De eerste helft hadden beide ploegen hun voorsprong. Na rust, 5-4, verhoogde Spes het tempo maar scoren bleef lastig. Be Quick had echter nog meer moeite met scoren. Spes-speelster Yvonne van der Valk wist met 4 doelpunten nog een redelijk resultaatneer te zetten, hoewel ze goed werd verdedigd door Inge Gabriëls, die 2 keer scoorde.
 
Stand t/m 23 april
De Korfrakkers 11-20
Spes 11-20
JES 11-12
Swift 11- 9
DDW 11- 8
Be Quick 11- 7
Avanti 11- 6
Rosolo 11- 6

Programma voor 7 mei
In het weekeinde van Koninginnedag zijn geen wedstrijden vastgesteld

De Korfrakkers - Swift 15.00 u
Avanti - Spes 13.00 u
Be Quick - DDW 15.00 u
Rosolo - JES 15.00 u

Topklasse

Uitslagen 9 april
Spes - Swift 10- 5
Be Quick - JES 10-10
Rosolo - De Korfrakkers 10-13
DDW - Avanti 8- 9

Spes – Swift: 10-5 Geen informatie beschikbaar.
Be Quick – JES 10-10: beide ploegen laten punt liggen. Na afloop vonden beide ploegen dat ze een punt hadden laten liggen. Be Quick vond zich iets beter maar scoorde te weinig waardoor de wedstrijd qua score gelijk op ging. JES daarentegen was van mening dat veelvuldig balverlies de ploeg de das om deed en dat er in de tweede helft verzuimd werd om afstand te nemen. JES maakte goed gebruik van de strafworpen en vrije ballen, elk 4 keer raak, en scoorde dus maar 2 velddoelpunten. BQ scoorde 7 velddoelpunten en verzilverde 2 strafworpen.
Rosolo - De Korfrakkers 10-13: Invallers bepalend. Rosolo kon met steun van het sportieve publiek het De Korfrakkers erg lastig maken. Nadat Barbara Antonides de score had geopend voor De Korfrakkers nam Rosolo het initiatief over. De Korfrakkers poetste 2-1 en 4-2 achterstanden weg naar 2-2 en 4-4 maar stond bij rust 7-4 achter. Verdedigend werden steeds verkeerde keuzes gemaakt. Coach Frank van den Enden greep in en bracht Elles van der Heijden, Rachel Heijmans en Jori Verwegen in het veld. Na 9-4 had de ingreep resultaat. Na 9-9 pakte Rosolo nog eenmaal een voorsprong maar hield die niet vast. Saskia Steenbakkers had met drie treffers na rust een belangrijke rol in de uiteindelijke overwinning van haar ploeg.
DDW – Avanti 8-9: nipte overwinning. DDW kwam sterk uit de startblokken maar het lukte na 3-1 niet om meer afstand te nemen, waardoor Avanti tot 4-4 terug kon komen. Toch kwam DDW nog voor rust weer op voorsprong, 5-4. De tweede helft was echter voor Avanti. Door in een veel te laag tempo te spelen en veel onnodig balverlies en het missen van twee strafworpen maakte DDW het zich onnodig moeilijk. Avanti rook de mogelijkheden en maakte daar gretig gebruik van. Via 5-7 kwam het op een 7-9 voorsprong. Junior Nienke Michelbrink gaf DDW de aansluiting terug, 8-9. Het resulteerde in een slotoffensief van DDW maar de gelijkmaker bleef uit. Loes van den Borne (DDW) was met 4 treffers topscorer in de wedstrijd.

Stand t/m 9 april
De Korfrakkers 10-18
Spes 10-18
JES 10-12
Swift 10-9
DDW 10-8
Be Quick 10-7
Rosolo 10-4
Avanti 10-4
 
Programma voor 23 april
Voor 16 april is i.v.m. Pasen geen programma vastgesteld.

DDW - Rosolo 15.00 u
JES - De Korfrakkers 15.00 u
Swift - Avanti 15.00 u
Spes - Be Quick 15.00 u
 
Uitslagen 2 april
De Korfrakkers - Spes 11- 6
JES - DDW 9- 7
Swift - Rosolo 11-11
Avanti - Be Quick 4- 9

De Korfrakkers - Spes 11- 6:  Beide ploegen zaten niet in de wedstrijd. Bij Spes ontbrak coach Johnny Vervoort wegens griep. Zijn ploeg kwam drie keer op voorsprong, maar even zo vele keren maakte De Korfrakkers gelijk. Na een time-out van coach Frank van den Ende kwam de zaalkampioen op voorsprong, rust 5-4. Na 6-4 was tien minuten lang De Korfrakkers heer en meester, hetgeen leidde tot 11-5. Daarna was de wedstrijd gelopen. Monique van de Ven scoorde 5 keer voor De Korfrakkers.
JES - DDW  9- 7: veel spanning. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na zeven minuten stond het 1-2 voor DDW waarna zowel DDW als JES moeite had om tot scoren te komen. Pas 13 minuten later scoorde Janneke Marien haar tweede doelpunt: 1-3. Na de vakwissel vocht JES zich vrij gemakkelijk terug tot 4-3 waarna Marien de ruststand op 4-4 bepaalde. In de tweede helft nam JES het heft in handen maar het verzuimde na 8-5 door te drukken, waardoor het zichzelf onnodig moeilijk maakte. DDW kwam terug tot 8-7, waarna een gelijkmakend schot van Loes Willems miraculeus alsnog uit de korf caramboleerde. Invalster Sabine Kranenbroek stelde daarop de overwinning voor JES veilig door 9-7 te scoren.
Swift - Rosolo 11-11:  Geen informatie beschikbaar
Avanti - Be Quick  4- 9: gemiste strafworpen breken Avanti op. Avanti begon met het missen van twee strafworpen. Be Quick scoorde daarop wel twee keer. Opnieuw miste Avanti een strafworp, de kopjes gingen het hangen en BQ liep uit naar 0-5 bij rust. Beide ploegen hadden veel last van de wind en leden veel balverlies. De tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

Stand t/m 2 april
Spes 9-16
De Korfrakkers 9-16
JES 9-11
Swift 9-9
DDW 9-8
Be Quick 9-6
Rosolo 9-4
Avanti 9-2
 
Programma voor 9 april
Spes - Swift 15.00 u
Be Quick - JES 15.00 u
Rosolo - De Korfrakkers 15.00 u
DDW - Avanti 15.00 u

Damesfinale

De Korfrakkers – Spes 18-12: winst voor oppermachtig De Korfrakkers
De Korfrakkers vloog uit de startblokken en eigenlijk was de finale na een kwartier spelen al beslist, 7-1. Wat in de eerste helft vooral opviel was dat bij De Korfrakkers alle speelsters scoorden. Halverwege de eenzijdige finale was de marge uitgebouwd naar acht goals, 12-4. Dit alles ondanks het strakke fluiten van scheidsrechter Jos de Kok. De leidsman liet erg weinig toe en drukte daarmee duidelijk een stempel op de wedstrijd. De Kok floot veel duels af en haalde hiermee de vaart uit het spel. In de tweede helft was er voor Spes weinig eer meer te behalen. De Korfrakkers hield het verschil groot. De Milsbeekse ploeg leek al snel de handdoek in de ring te gooien. De dames bleven wel knokken tot de laatste seconde, maar zonder de echte bezieling die je normaal gesproken in een finale verwacht. Tot overmaat van ramp werden ook nog twee strafworpen gemist. De Korfrakkers bleef rustig korfballen en zag de voorsprong in de tweede helft oplopen naar 16-8, waarna in de slotminuut de eindstand werd gebracht op 18-12. Bij Spes was Yvonne van der Valk topscoorster met vier goals. Aan de kant van de nieuwe landskampioen waren Marjet Munsters en Anke van Helvoort ook goed voor vier goals.

A-jeugd finale
Spes A1 – Swift A1 18-15: leuke wedstrijd. De finale van het Kampioenschap van Nederland Dameskorfbal voor A-jeugd in Eindhoven was een spannende wedstrijd. Spes A1 en Swift A1 waren aan elkaar gewaagd in een leuke wedstrijd. Spes speelde in de openingsfase een iets veelzijdiger aanvalsspel en Swift had moeite met vrijkomen, drie keer een verdedigd schot. Halverwege de wedstrijd waren beide teams nog in evenwicht, 6-6. In de tweede helft lukte het Swift nog om twee keer op een voorsprong te komen, maar beide keren kon Spes aanklampen. Het verschil werd halverwege de tweede helft gemaakt. In vijf minuten tijd wist Spes met vier goals de marge op vier te brengen, 12-8. Johan Wienen, de coach van Swift, probeerde nog in te grijpen met een wissel, tevergeefs. In het laatste kwartier hield Spes de marge op vier, zodat de ploeg van coach Johnny Vervoort de landstitel binnen haalde. Voor Spes was Jessie Elemans goed voor vijf treffers. De finale werd gefloten door de goed leidende Arno Theunisse.

Schijndel, 6 maart 2006.
Kruisfinale NK 2006 Spes A1-Rosolo A1.

In een goed gevulde Castor-hal te Schijndel werd gisteravond de kruisfinale gespeeld tussen Spes A1 en Rosolo A1 voor een plaats in zaalfinale NK van zaterdag a.s. Een grote groep supporters uit Reusel had zich vroeg in de avond naar Schijndel gespoed om A1 aan te moedigen. Om 19.15 werd het aanvangssignaal gegeven. Beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht. Rosolo nam enkele malen een kleine voorsprong. Slechts 1 keer heeft Rosolo voor rust achtergestaan met 3-4 om met een 7-6 voorsprong aan de rust te beginnen. Na rust werd er over en weer gescoord. Echter telkenmale als Rosolo op voorsprong kwam, zo ook bij een voorsprong van drie punten tien minuten voor tijd, werd deze teniet gedaan door toegekende strafworpen. Op een tendentieuze partijdige wijze werden aan Spes A1 tien strafworpen toegekend waarvan er zeker vijf op geen enkele wijze te billijken waren. Met nog 3 minuten op klok werd de gelijkmakende strafworp toegekend en met nog 1 minuut te spelen werd de winnende strafworp toegekend. De wedstrijd was gespeeld. Er restte te weinig tijd om nog op gelijke hoogte komen. Met een eindstand van 12-11 in het voordeel van Spes stond Rosolo A1 met lege handen. Uiteindelijk werden tien toegekende strafworpen, waarvan er 9 raak werden gegooid, Rosolo fataal. Ten overstaan van nagenoeg het gehele topscheidsrechterskorps, diverse coaches en het aanwezige publiek werd door de scheidsrechter het verloop van de wedstrijd nagenoeg geheel gemanipuleerd. Slechts drie velddoelpunten heeft Spes gescoord, de rest verzorgde de scheidsrechter. Het was bij vele `kenners´ , als ook bij een aantal collega-scheidsrechters een raadsel wat de heer Essers heeft bezield om de wedstrijd op een dergelijke wijze tot een einde te brengen. De man met de fluit bleek niet in staat het niveau van de wedstrijd aan te kunnen. Een kleine bloemlezing uit de missers; Verdedigd fluiten in het nadeel van Rosolo terwijl hij op aanzienlijke afstand in 1 lijn staat met een verdedigster en aanvalster waarbij de afstand tussen de speelsters van zowat twee armlengtes was. Het looppatroon en de opstelling van de scheids was van dien aard dat hij meerdere spelsituaties van de achterzijde foutief inschatte en beoordeelde. Zonder enige gêne werden verder aan Spes strafworpen toegekend bij situaties in duels om de bal zonder dat een Spes-speelster in een vrije positie verkeerde om te kunnen doelen. Aanvallende overtredingen waaronder veelvuldig hinderlijk snijden werden toegestaan en lichtte overtredingen van Rosolo-zijde of zelfs spelsituaties waarbij geen overtreding werd begaan, werden met een strafworp beloond. Klap op de vuurpijl was de laatste toegekende strafworp. Wendy van de Borne bemachtigde de bal belaagd door twee speelsters van Spes. Zij werd op de arm getikt waarbij de bal losgelaten werd, voorts probeerde zij deze tussen de twee tegenstanders opnieuw te bemachtigen waarbij prompt naar de stip gewezen werd. De eerste overtreding werd  niet eens bemerkt door de man in het blauw. Met nog ongeveer 1 minuut speeltijd op de klok was de wedstrijd gespeeld. Inderdaad de scheids beslist ……, echter met een vijf tot zestal ten onrechte toegekende strafworpen kan geen sprake meer zijn van onpartijdigheid.  Rosolo voelt zich zwaar bestolen. Jammer dames van A1, tegen 9 man kan niemand op. Dan maar op het veld ……………Succes.
Er bestond bij mij enige schroom om deze wijze van fluiten publiekelijk aan de kaak te stellen.
Ik heb er vannacht nog een paar voor achter mijn oren gekrabd. Vanmorgen besloot ik om uitgebreid de wanprestatie van de scheidsrechter toe te lichten. Met enige regelmaat bekruipt mij dan ook het gevoel dat er clubs hoger of lager in de kast liggen. Gisteren had weer zo’n gevoel…………………en ik was niet de enigste met dat gevoel!
Een Rosolo A1 supporter.
TvK.

Topklasse

Uitslagen zondag 5 maart 2006
Swift - De Korfrakkers 14-23
JES - Rosolo 14-14
DDW - De Peelkorf 19-4
Spes - Be Quick 13-10
 
Spes - Be Quick 13-10: Spes te sterk voor zich heftig verzettend BQ. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Voor Spes de eerste plaats, voor Be Quick plaatsing in de halve finale. Het eerste kwartier gingen beide ploegen prima tegen elkaar op. Tamara Wijers opende de score voor Spes, waarna BQ twee maal raak schoot. Nadat Ilse Litjens de stand gelijk trok, schroefde Spes het tempo verder omhoog en moest Be Quick toezien hoe de thuisploeg nog voor de rust uitliep naar 7-3. De bres die Spes hier sloeg, werd de basis voor de uiteindelijke overwinning. Alhoewel BQ vol bleef doorgaan, bleef de marge steeds drie tot vijf doelpunten en lukte het Be Quick niet om dichterbij te komen. Na 11-5 liet Spes de touwtjes iets vieren. BQ maakte hier direct gebruik van en scoorde vlot drie keer voor 11-8. Spes liet het echter niet verder komen en was de laatste tien minuten een maatje te groot voor Be Quick. Bij Spes scoorden alle speelsters, waarvan Caroline Bindels 3 keer. Bij BQ scoorden Inge en Irma Gabriëls ieder 3 keer. Spes is dus eerste en aangezien Swift verloor, plaatste Be Quick zich toch voor de halve finale tegen De Korfrakkers.
Swift - De Korfrakkers 14-23: risico nemen wordt afgestraft. Het was een nogal fysieke wedstrijd met in totaal negen strafworpen. Swift maakte het De Korfrakkers lang erg lastig maar De Korfrakkers-vrouwen schoten met grote precisie. Verdedigend liep het wat minder bij hen, waardoor Swift kon bijblijven. Na rust, 5-11, kwam Swift op basis van achterverdedigen terug tot 8-12. Nadat het een tijd gelijk opging, strafte De Korfrakkers na 11-15 de risicovolle speelwijze van Swift af door zeven keer achter elkaar te scoren. Na 11-22 was de wedstrijd natuurlijk beslist. Monique van de Ven scoorde 7keer voor De Korfrakkers.
JES - Rosolo 14-14: JES rondt achtervolging succesvol af. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, al leek dat in het begin anders toen Rosolo gemakkelijk op een 0-3 voorsprong kwam. JES herpakte zich, keek vervolgens toch tegen een 1-5 achterstand aan om uiteindelijk op 6-6 te komen. Daarna moest JES steeds in de achtervolging en kwam op een achterstand van drie doelpunten. Zeven minuten voor tijd was het 11-14. De daaropvolgende achtervolging had succes, toen Anne van der Horst er in de laatste minuut een gelijkspel voor JES uit sleepte.
DDW - De Peelkorf 19-4: debuut voor 14-jarige Rudy van Gestel. Door scores van Loes van de Borne, Kristel van Gestel en Janneke Marien stond DDW na enkele minuten spelen met 5-0 voor. Janneke Marien speelde een gedreven wedstrijd en onderstreepte haar nominatie voor beste speelster<19 uit de topklasse. Bij rust, 9-1, had De Peelkorf wel enkele kansjes gehad maar het schot liet het afweten. Ook in de tweede helft rondde DDW fraaie aanvallen doeltreffend af met mooie doelpunten. Vijf minuten voor tijd kreeg Kristel van Gestel haar welverdiende publiekswissel. Met 5 doelpunten had zij nog een belangrijke bijdrage in de overwinning. De 14-jarige Rudy van Gestel maakte daardoor haar Topklassedebuut en scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Stand t/m 5 maart
Spes 14-25K
De Korfrakkers 14-24HF
Be Quick 14-15HF
Swift 14-14
DDW 14-14
Rosolo 14-11
JES 14- 7D
De Peelkorf 14- 2D
 
Uitslagen zondag 19 februari
JES - Swift 11-11
DDW - De Korfrakkers 11-15
Spes - Rosolo 15-11
Be Quick - De Peelkorf 17- 5
 
JES – Swift 11-11: Swift snoept JES een puntje af. JES nam in deze aantrekkelijke wedstrijd steeds het voortouw en kon via 1-0 en zelfs 6-3, met een 8-6 voorsprong de rust in gaan. Na de 9-6 leek JES op een overwinning af te stevenen. Swift vocht voor wat het waard was en voor de derde plek op de ranglijst en kwam met 9-10 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Anne van der Horst maakte meteen de gelijkmaker voor JES. Swift bracht redder in nood Wendy Theelen, maar zij werd goed verdedigd door Marloes Janssen.Toen Agnes de Koning in de slotfase van afstand de 11-10 scoorde, leek JES te gaan winnen. Nadat Swift al negen minuten niet had gescoord, kon de ploeg in de laatste minuut uit een strafworp toch nog gelijkmaken.
Spes – Rosolo 15-11: Spes trekt aan langste eind in fysieke wedstrijd. In deze fysieke wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Voor de pauze een beter scorend Spes, dat een voorsprong van 4 goals opbouwde en daarmee de basis legde voor de overwinning. Na 1-1 liep Spes via 5-1 en 6-4 uit naar 10-5. Vooral door zuiver te schieten kwam Rosolo terug tot 10-8 bij rust. Na de pauze ging de wedstrijd op slot door zeer fel verdedigen. Pas na 11 minuten kon Spes de stand openbreken dankzij een strafworp van Caroline Lamers. Twee minuten later scoorde zij op identieke wijze. Haar ploeg voerde het tempo op, met als gevolg twee doelpunten door combinaties van Yvonne van der Valk en Tamara Wijers. Spes kon de wedstrijd rustig uitspelen, al scoorde Rosolo nog drie keer. Bij Spes scoorde Van der Valk 5 keer en Lamers 4 keer.
Be Quick – Peelkorf 17-5: Be Quick op koers voor halve finale. Be Quick speelde niet denderend tegen Peelkorf maar won wel. Peelkorf kon nog na 1-0 gelijk maken maar kwam daarna niet meer aan bod. BQ speelde de goede kansen uit en liep al snel uit naar 6-2 om bij rust 9-2 voor te staan. De tweede helft ging BQ door, al had tegen het einde BQ-coach Leo Schinning nog wel een time out nodig om zijn ploeg bij de les te houden.
DDW – De Korfrakkers 11-15: omzetting helpt DDW niet. DDW startte in een andere opstelling dan gebruikelijk. Coach Rudi Ramaekers startte met Loes van de Borne en Kristel van Gestel in de aanval. De Korfrakkers liet zich echter niet van de wijs brengen en stond dankzij degelijk korfbal en de nodige strafworpen 5-9 voor bij rust. Scheidsrechter Ronald Spijkers wees in totaal acht keer naar de stip. Bij 2-2 maakte Mariëlle Delisse het 200e doelpunt van De Korfrakkers in deze competitie. Ook in de tweede helft liep DDW achter de feiten aan en kon geen moment de kloof van vier doelpunten verschil kleiner maken. Tien minuten voor het einde kreeg de zwangere DDW-speelster Kristel van Gestel een afscheidswissel. Marjet Munsters was topscorer voor De Korfrakkers met vijf doelpunten.

Stand t/m 19 februari
Spes 13-23
De Korfrakkers 13-22
Be Quick 13-15
Swift 13-14
DDW 13-12
Rosolo 13-10
JES 13- 6D
De Peelkorf 13- 2D

Programma voor zondag 3 maart 2006
Zondag 26 maart zijn er in verband met carnaval geen wedstrijden in de Topklasse vastgesteld.

Zon 05/03
Swift - De Korfrakkers 14.40 u Visgraaf
Zon 05/03
JES - Rosolo 12.30 u De Burcht
Zon 05/03
DDW - De Peelkorf 12.30 u Sporth Bl
Zon 05/03 
Spes - Be Quick 15.00 u Heuvellnd

Topklasse 12 februari 2006.

Rosolo - De Peelkorf 18- 7
De Korfrakkers - Spes 9-10
Swift - DDW 15-12
JES - Be Quick 5- 5
 
Rosolo – De Peelkorf 18-7: De Peelkorf gedegradeerd
De Korfrakkers – Spes 9-10: volop spanning. In een bomvolle sporthal maakten de ploegen er een enorm spannende wedstrijd van. Door het goede verdedigen vielen er weinig doelpunten in deze in hoog tempo gespeelde wedstrijd. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, 5-5 bij rust. Beide teams hadden toen al op voorsprong gestaan. Na de pauze kwam Spes sterk opzetten en liep uit naar 5-8 door mooie doelpunten van Yvonne van der Valk (2 keer) en Judith van den Broek. De Korfrakkers miste in die fase diverse opgelegde kansen. Toen dat beter ging, kreeg De Korfrakkers meer grip op de wedstrijd en kwam weer gelijk, 8-8. Bijna tien minuten lang werd er niet meer gescoord, totdat Caroline Bindels de Spes-aanhang weer liet juichen. Monique van der Ven egaliseerde in de laatste minuut, 9-9. In de spannende laatste seconden was Spes dankzij Lia van Haren de gelukkigste.
Swift – DDW 15-15: veel strijd en passie. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd: winst zou de derde plaats en dus een plek in de halve finale een stuk dichterbij brengen. Er werd dan ook met veel inzet gespeeld. Pas na 20 minuten viel het eerste doelpunt, Swift was de gelukkige. Na 2-0 maakte DDW gelijk en bij rust stond het weer gelijk, 4-4. De tweede helft kwam Swift weer twee punten los nadat ook DDW voor had gestaan. Bij DDW liet de afwerking te wensen over. Toen Swift de voorsprong tot drie doelpunten vergrootte, was de wedstrijd beslist.
JES – Be Quick 5-5: na 17 jaar doet JES stapje terug. In een gezapige partij korfbal speelden beide teams niet hun beste korfbal. Vele kansen bleven onbenut, er waren veel plaatsfouten. De wedstrijd ging dan ook gelijkop. JES nam steeds het voortouw en had het betere van het spel maar verzuimde om bij 3-2, tevens ruststand, en bij 5-3 door te drukken. Twee minuten voor tijd had JES nog een 5-4 voorsprong. BQ speelde de tweede helft wat rustiger maar bleef net als JES te weinig scoren. Irma Gabriëls maakte via een fel omstreden strafworp de gelijkmaker. JES degradeerde na dit gelijkspel, na 17 jaar onafgebroken te hebben gespeeld in de hoogste klasse van het dameszaalkorfbal.

Stand t/m 29 januari
Spes 12-21
De Korfrakkers 12-20
Swift 12-13
Be Quick 12-13
DDW 12-12
Rosolo 12-10
JES 12- 5D
De Peelkorf 12- 2D
 
Programma voor zondag 19 februari 2006
JES - Swift 12.30 u De Burcht
DDW - De Korfrakkers 14.20 u Sporth Ro
Spes - Rosolo 15.20 u Heuvellnd
Be Quick - De Peelkorf 14.35 u Sportion

Topklasse 29 januari 2006

DDW - JES 16-13: een goed begin brengt DDW de overwinning. JES werd binnen 20 minuten op een 5-1 achterstand gezet en liep daarna de hele wedstrijd achter de feiten aan. DDW speelde sneller en benutte de kansen goed. Via 7-2 8-4 bij rust. JES kon het dichtst bij DDW kruipen begin tweede helft toen Anne van der Horst van afstand de 9-7 scoorde. Vervolgens scoorde DDW drie doelpunten –de eerste twee van de erg goed spelende Loes van de Borne- in even zo vele minuten tijd en die klap kwam JES niet meer te boven. JES was wel nog in staat de stand een dragelijker aanzien te geven. Kristel van Gestel scoorde 5 keer voor DDW. Mario van Asperdt floot goed.
Spes - Swift 15-11: Swift loopt hele wedstrijd achter Spes aan. Het was een wedstrijd van veel strafworpen (13 in totaal) waarvan Spes en Swift er elk een misten. Nadat Tamara Wijers en Ilse Litjens voor Spes en Lobke en Marijn Geurts voor Swift de stand op 2-2 gebracht hadden, liep Spes uit naar 7-2 via doelpunten van Yvonne van der Valk (3), Caroline Bindels en Caroline Lamers. Het spel kende een zeer hoog tempo, waarbij de nodige strafworpen vielen en dit alles in een zeer sportieve strijd. Bij rust kwam Swift wel dichterbij (9-6) maar wist de aansluiter niet te maken. De verdedigingen overheersten, alleen een strafworp in de 7e minuut bracht verandering in de stand. Verder duurde het ruim een kwartier voordat er weer volop gescoord ging worden. De voorsprong van Spes bleef tot 12-10 steeds 2 punten, totdat de ploeg een gat van vier punten sloeg, waarna de strijd gestreden was. Van der Valk was met 6 doelpunten topscorer bij Spes.
De Peelkorf - De Korfrakkers 5-20: time out zet De Korfrakkers weer op de rails. De wedstrijd begon in een erg traag tempo. De Peelkorf nam een 1-0 en een 2-1 voorsprong. De Korfrakkers-coach Frank van den Ende nam bij 2-2 een time out om zijn ploeg bij de les te krijgen. Toen zijn ploeg na rust, 3-7, het tempo verhoogde, was het met het verzet van De Peelkorf gedaan.
Be Quick - Rosolo 9-8: Be Quick kanshebber voor halve finales. Het was een spannende wedstrijd waarin Rosolo een 5-3 achterstand nog wel kon wegpoetsen maar bij rust alweer achterstond, 6-5. Ook de tweede helft steeds een voorsprong voor Be Quick en Rosolo dat gelijk moest maken. Na 9-7 lukte dat niet meer. Femke Hanegraaf was met vijf treffers de topscorer voor BQ. BQ kan nu derde worden en zich plaatsen voor de halve finales op 7 maart in Tilburg maar moet daar wel de laatste vier wedstrijden voor winnen.

Topklasse

De Korfrakkers - Be Quick 19-10: verschil te groot. De Korfrakkers kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Be Quick weigerde zich van te voren bij een nederlaag neer te leggen en kwam via 6-5 terug tot 7-5 bij rust. In de tweede helft was het krachtsverschil toch te groot voor het dapper strijdende BQ, waar slechts twee dames tot scoren kwamen, Inge Gabriëls met 6 en Angela van Schijndel met 4 treffers. Bij De Korfrakkers scoorde iedereen. Monique van de Ven het meest, 6 keer.
Swift - De Peelkorf 12-7: Geen informatie beschikbaar.
JES - Spes  9-16: JES redt het niet JES overrompelde Spes in de eerste 15 minuten en nam brutaalweg een 5-1 voorsprong. Agnes de Koning had toen al vier van haar vijf doelpunten gemaakt voor JES. Het geduldig spelende Spes raakte niet in paniek en stond bij rust 6-7 voor. De tweede helft waren de ploegen aanvankelijk qua spel aan elkaar gewaagd maar liet bij JES de afwerking ernstig te wensen over. Toen het na 7-11 bij JES beter ging, leed de ploeg veel balverlies waarvan Spes profiteerde. Bij Spes speelde de van een knieoperatie teruggekeerde Ilse Litjens weer mee. Zij scoorde 3 keer. Yvonne van der Valk en Caroline Bindels waren bij Spes topscorers met elk 4 doelpunten.
DDW - Rosolo 15-13: spannende derby. De ruim 300 toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld in de gemeentelijke derby tussen DDW en Rosolo. Om en om scorend werd de 9-8 ruststand in het voordeel van DDW bereikt. Deze ploeg verhoogde na rust het tempo en met gevarieerde aanvallen liep DDW uit naar een 15-10 voorsprong. Mede dankzij het inbrengen van junior Willeke Wissink kwam Rosolo nog terug tot 15-13 maar toen was de speeltijd op. Leo van der Bie floot voortreffelijk. Loes Willems was bij DDW topscorer met 5 goals.

De uitslagen van zondag 22 januari
De Korfrakkers - Be Quick 19-10
Swift - De Peelkorf 12-7
JES - Spes 9-16
DDW - Rosolo 15-13
 
Stand t/m 22 januari
De Korfrakkers 9-16
Spes 9-15
DDW 9-10
Swift 9- 9
Rosolo 9- 8
Be Quick 9- 8
JES 9- 4
De Peelkorf 9- 2
 
Programma voor zondag 29 januari 2006
DDW - JES 14.50 u Sporth Bl
Spes - Swift 16.10 u Heuvellnd
De Peelkorf - De Korfrakkers 15.05 u Wetteling
Be Quick - Rosolo 14.50 u De Geer

Topklasse

Rosolo - De Korfrakkers 5-13: droomstart De Korfrakkers. De Korfrakkers begon overweldigend tegen Rosolo: na 16 minuten 0-6. Na rust, 1-6, ging De Korfrakkers onverdroten door, al was het wat minder eenzijdig geworden. Als het schot niet af en toe had gehaperd, had De Korfrakkers nog veel ruimer gewonnen. Anke van Helvoort was topscorer met 5 treffers.
Spes - DDW 10-11: hoog tempo doet kansen missen. In deze spannende en in hoog tempo gespeelde wedstrijd overheersten de eerste 17 minuten de sterke verdedigingen. Er waren wel kansen maar de afwerking was niet goed door het hoge tempo. Na een strafworp van Caroline Lamers in de tweede minuut maakte Kristel van Gestel in de 17e minuut gelijk voor DDW. Tot de pauze ging het daarna gelijk op, al stond Spes bij rust 5-3 voor. Ook de tweede helft ging in hoog tempo, waarbij DDW er nog een tandje bovenop had gezet. Tamara Wijers had haar handen vol aan Van Gestel maar bleef toch de baas. Het spel golfde op en neer, met opnieuw gemiste opgelegde kansen. Na 5-5 en 6-6 kwam DDW 6-8 voor dat was de basis voor de winst. Spes kwam niet meer dichterbij dan een punt. Bij Spes scoorden alle dames.
De Peelkorf - JES 12-14: JES laat afronding liggen. JES nam al snel een 0-3 voorsprong en hield dat tot de rust, 4-8 vast. De tweede helft wilde het niet erg lukken met de afronding bij JES en zo kon De Peelkorf dichterbij komen. Bij JES kwam het vooral van leuk combinatiespel en mooie acties. JES had zo het beste van het spel maar kon niet doordrukken tegen De Peelkorf dat dankzij afstandschoten en strafworpen dichterbij kwam. Uiteindelijk won de beste ploeg.
Be Quick - Swift 13-10: voorverdedigen brengt BQ overwinning. Tot 0-2 stond Swift voor, vanaf 5-2 stond BQ aan de goede kant van de score. Na rust, 7-4, bleef het voorverdedigende BQ geconcentreerd doorgaan en kwam zelfs 10-5 voor. In de laatste minuten kwam Swift dichterbij maar het gat was al te groot. Manon Rovers was met 4 treffers de topscorer bij Be Quick.

De uitslagen van zondag 15 januari
Rosolo - De Korfrakkers 5-13
Spes - DDW 10-11
De Peelkorf - JES 12-14
Be Quick - Swift 3-10

Stand t/m 15 januari
De Korfrakkers 8-14
Spes 8-13
Rosolo 8- 8
DDW 8- 8
Be Quick 8- 8
Swift 8- 7
JES 8- 4
De Peelkorf 8- 2

Programma voor zondag 22 januari
De Korfrakkers - Be Quick 14.30 u Ter Aa
Swift - De Peelkorf 14.30 u Visgraaf
JES - Spes 14.15 u De Burcht
DDW - Rosolo 14.30 u Sporth Ro
 
De uitslagen van zondag 8 januari
Rosolo - JES 17- 9
De Korfrakkers - Swift 19-11
De Peelkorf - DDW 9-16
Be Quick - Spes 8-19

Rosolo - JES 17-9: JES faalt tegen zuiver schietend Rosolo. In het begin van de wedstrijd ging de strijd nog gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft werd duidelijk dat Rosolo een beter schot in de vingers had. Vooral qua afwerking heeft JES collectief gefaald, bij Rosolo viel het schot wel goed en zo is de wat geflatteerde eindstand van 17-9 verklaard.
De Korfrakkers - Swift 19-11: De Korfrakkers kan pas tweede helft afstand nemen. Swift opende de score, De Korfrakkers maakte meteen gelijk. Bijna de gehele eerste helft bleven de ploegen elkaar op de hielen zitten. De Korfrakkers liep wel wat uit maar kon geen veilige marge uitbouwen. De ploeg kreeg veel kansen voor het afstandschot maar deze wilden niet vallen. Zo kon Swift blijven volgen. Pas in de tweede helft was de afwerking beter bij De Korfrakkers en werd er gevarieerder gespeeld. Bij beide ploegen kregen twee junioren nog speeltijd en ook Elles van der Heijden werd speeltijd gegund bij De Korfrakkers. Er werd, niet gebruikelijk in het dameskorfbal, met kunststofkorven gespeeld.
De Peelkorf - DDW 9-16: weerloos De Peelkorf niet opgewassen tegen DDW. De wedstrijd kwam moeilijk opgang. Pas na 15 minuten trof De Peelkorf twee keer de korf. Daarna lukte het DDW vervolgens wel om de talrijke kansen doeltreffend af te ronden en naar een 2-6 voorsprong uit te lopen. Persoonlijke fouten gaven De Peelkorf de kans om de 4-6 ruststand te bereiken. Tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Fraaie DDW-aanvallen werden nu wel bekroond met doelpunten, onder meer van Loes van de Borne. Na 4-10 was het over voor De Peelkorf en kon DDW nog de junioren Katrien van de Borne en Ilse van Gestel inzetten. Van de Borne was met 6 doelpunten topscoorster bij DDW .
Be Quick - Spes 8-19: Spes te goed voor Be Quick. De eerste helft kon BQ via 2-3 tot de ruststand 3-8 Spes nog volgen. De tweede helft was eenzijdig, het werd van 4-8 4-17 zonder dat BQ daar wat tegen kon doen. Bij Spes scoorden alle acht vrouwen. Tegen het einde, toen de spanning er af was, ging het bij BQ weer wat beter lopen.
 
Stand t/m 18 december
Spes 7-13
De Korfrakkers 7-12
Rosolo 7- 8
Swift 7- 7
Be Quick 7- 6
DDW 7- 6
De Peelkorf 7- 2
JES 7- 2
 
Programma voor zondag 15 januari 2006
Rosolo - De Korfrakkers 13.45 u Sporth Bl
Spes - DDW 15.00 u Heuvellnd
De Peelkorf - JES 14.25 u Wetteling
Be Quick - Swift 15.10 u De Geer
 
De uitslagen van zondag 18 december
Swift - Rosolo 14-15
JES - De Korfrakkers  4-13
DDW - Be Quick  8- 8
Spes - De Peelkorf 24- 7

Swift - Rosolo 14-15: bloedstollend spannend. Het was een bloedstollende wedstrijd, waarin beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren. Het ging de hele wedstrijd gelijk op. Op een gegeven moment kwam Swift twee doelpunten los maar Rosolo kwam weer bij. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst. Rosolo scoorde in de laatste seconden, waarbij Swift het niet eens was met de wedstrijdleiding.
JES - De Korfrakkers  4-13: De Korfrakkers heeft aan een helft genoeg. De eerste helft was het éénrichtingsverkeer en liet De Korfrakkers JES alle hoeken van het veld zien. Rust 0-10! Na de snelle 0-11 was het gedaan met het doelpuntenfestijn. De tweede helft was niet om aan te zien. Het gezapig spelende De Korfrakkers scoorde niet meer en JES kon niets. Pas in de 46e minuut viel het volgende doelpunt, voor 1-11. Ook na wissels lukte het De Korfrakkers niet meer om de wedstrijd nieuw leven in te blazen.
DDW - Be Quick  8- 8: Rovers haalt punt voor Be Quick binnen . Vooral verdedigend had Be Quick de zaken goed voor elkaar, aanvallend liep het minder. Voor en na rust, 3-4, was het spannend in deze gelijkopgaande wedstrijd. Tegen het einde ging DDW tegen de arbitrage ageren in deze fysiek gespeelde wedstrijd vol kleine overtredingen en helemaal toen BQ in de laatste minuut een vrije bal mee kreeg. Manon Rovers hield het hoofd koel en schoot de verdiende gelijkmaker voor BQ er in.
Spes - De Peelkorf 24-7: Spes overklast De Peelkorf. De Peelkorf kwam op alle fronten tekort tegen Spes, verdedigen en aanvallend. Het klasse(n)verschil was te groot. Het in hoog tempo spelend Spes kon makkelijk combineren en scoren. Yvonne van der Valk (8 treffers) in het ene vak en Caroline Lamers (7 treffers) in het andere vak draaiden De Peelkorf helemaal dol. Na rust, 14-3, deed Spes het wat rustiger aan.

Stand t/m 18 december
Spes 6-11
De Korfrakkers 6-10
Swift 6- 7
Be Quick 6- 6
Rosolo 6- 6
DDW 6- 4
De Peelkorf 6- 2
JES 6- 2

Programma voor zondag 8 januari 2006
Rosolo - JES 14.55 u Sporth Bl
De Korfrakkers - Swift 14.30 u Ter Aa
De Peelkorf - DDW 14.15 u Wetteling
Be Quick - Spes 14.55 u De Geer

De uitslagen van zondag 11 december
De Peelkorf - Be Quick 6-12
De Korfrakkers - DDW 21-12
Swift - JES 16-11
Rosolo - Spes 6-17

De Peelkorf - Be Quick  6-12: niet goed spelen, toch winnen. Na 1-1 was Be Quick oppermachtig. Toch werd er niet groots gespeeld. Moeilijk doen i.p.v. simpel de bal er in gooien. BQ gaf de tweede helft de junioren Aniek van Santvoort en Joyce van der Leest ook nog wat speelminuten in de Topklasse.
De Korfrakkers - DDW 21-12: DDW overklast door De Korfrakkers. Na tien minuten was de wedstrijd al beslist. De Korfrakkers overklaste DDW in de aanvangsfase en schoot 100% van afstand: 7-3. Toch kwam DDW nog terug tot 8-5 maar kreeg toen weer een doelpunt om de oren. Na rust, 12-5, was het alleen nog maar wachten op het eindsignaal. Lieke van Griensven was met 7 doelpunten topscoorster voor De Korfrakkers. Loes van den Borne, normaal een veelscorende dame bij DDW, was niet op schot. Persoonlijke fouten van DDW, waaronder twee gemiste strafworpen van Van den Borne, en het zeer fraaie afstandschot van De Korfrakkers waren beslissend in deze wedstrijd. Mooie duels werden uitgevochten door Christel van Gestel (DDW) en Marieke van Deurzen.
Swift - JES 16-11: goede start baat JES niet. JES startte goed, 0-2 maar Swift kwam terug, 2-2, om bij rust 8-6 voor te staan. Ook de tweede helft een sterke start van JES, 8-8, maar opnieuw liet Swift zich niet in de hoek zetten om uiteindelijk de wedstrijd makkelijk te kunnen uitspelen. Junior Inge Geurts maakte het laatste doelpunt voor Swift in deze wedstrijd.
Rosolo - Spes  6-17: veel aanvalsvariatie bij Spes. De eerste helft kon Rosolo het op inzet nog bolwerken tegen Spes, rust 4-5. Spes had toen nog geen enkel afstandschot raak geschoten, alleen nog uit strafworpen (2 keer) en combinaties (3 uit 15) gescoord. De tweede helft kon Rosolo aanvallend geen vuist meer maken en ook de afvang liep niet. Spes bracht meer variatie in haar aanval en liep uit naar 4-10. Bij het einde bleek dat opnieuw veel doelpunten van Spes uit vrije ballen, kleine kansen en doorlopers waren voortgekomen. Alle vrouwen bij Spes scoorden, Yvonne van der Valk het meest met 4 treffers.
 
Stand t/m 11 december
Spes 5-9
De Korfrakkers 5-8
Swift 5-7
Be Quick 5-5
Rosolo 5-4
DDW 5-3
De Peelkorf 5-2
JES 5-2

Programma voor zondag 18 december
Swift - Rosolo 14.40 u Visgraaf
JES - De Korfrakkers 14.15 u De Burcht
DDW - Be Quick 14.30 u Sporth
Spes - De Peelkorf 15.15 u Heuvellnd

Topklasse

De uitslagen van zondag 27 november
Rosolo - Be Quick 7-7
De Korfrakkers - De Peelkorf 26-6
Swift - Spes 10-10
JES - DDW 8-12

Rosolo - Be Quick 7-7: veel strafworpen in spannende wedstrijd. Het was een felle wedstrijd in Reusel met acht strafworpen. Nadat Rosolo de eerste strafworp van de wedstrijd had gemist, scoorde de ploeg op reguliere wijze. BQ maakte vanaf de stip gelijk, 1-1. De hele eerste helft ging vervolgens gelijk op met bij rust een kleine voorsprong voor Rosolo: 6-5. De tweede helft kwam Be Quick 6-7 voor en kreeg de opdracht om lange aanvallen te spelen, die soms bijna twee minuten duurden. Rosolo kwam er nog maar weinig aan te pas maar slaagde er in om na weer een gemiste strafworp toch gelijk te maken.
De Korfrakkers - De Peelkorf 26-6: saai en eenzijdig. Het was eenrichtingsverkeer in Erp. De Peelkorf scoorde pas bij 10-0. Na rust, 13-2, lieten de vrouwen van De Peelkorf zich massaal zakken. Dit extreme achterverdedigen werd door het zuiver schietende De Korfrakkers voortvarend afgestraft. Er zat echter geen enkel leuk spelmoment in. Er stond immers altijd wel iemand vrij die zonder inspanning alle ruimte en tijd kreeg om aan te leggen. Anke van Helvoort scoorde 8 keer voor De Korfrakkers.
Swift - Spes 10-10: veel spanning in streekderby. Het was spannend in deze in hoog tempo gespeelde wedstrijd. Caroline Lamers opende vanaf de stip voor Spes de score, waarna Claire van der Vinne (Swift) van afstand raak schoot en Lia van Haren een kansje onder de korf benutte: 1-2. In diezelfde minuut miste Marijn Geurts een strafworp en vond Tamara Wijers de korf wel. Dit leek een doelpuntrijke strijd te worden, maar schijn bedroog. Toen Van der Vinne de aansluiter raak schoot (2-3), nam Wijers de verdediging van deze speelster over van Van Haren. Van der Vinne scoorde niet meer. Het tempo bleef hoog, waardoor ook meer lichamelijk contact ontstond, maar de scheidsrechter voelde de wedstrijd prima aan en gaf voordeel waar het kon. Nadat Rianne Bindels een mooie combinatie afrondde (2-4), miste Geurts haar tweede strafworp, maar schoot direct daarop van afstand wel raak. Zo golfde de wedstrijd op en neer. Swift scoorde drie keer op rij voor de ruststand van 6-5. Na de gelijkmaker van Yvonne van der Valk werd het spel te haastig, kwamen er fouten en dus meer scoringsmogelijkheden. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en stonden om en om voor. Uit een prachtige combinatie van Van der Valk en Wijers maakte de laatste het laatste doelpunt van de wedstrijd.
JES - DDW  8-12: omzetting DDW pakt goed uit. Coach Rudy Ramaekers had bij DDW de opstelling omgezet (Janneke Marien samen met Kristel van Gestel in de 1e aanval). Deze wisseling kwam het spel van DDW ten goede, al kwam de wedstrijd traag op gang. Nadat Ingrid Meulenbroeks met een fraai schot de score voor DDW opende, nam JES het initiatief even over: 2-1. Hierna was het echter over voor de thuisploeg. DDW hield de verdediging dicht en bouwde aanvallend een overwicht op met mooie doelpunten van Anne Castelijns, Eef Rens, een eenhandig schot onder de korf van Van Gestel, Marien (hun vak speelde met veel variatie) en Loes van de Borne. Na rust, 2-6, opende JES nog wel de score maar DDW hield de vier doelpunten verschil in stand. Van Gestel was topscorer met vier doelpunten. Leo de Bie floot goed.

Stand t/m 20 november
De Korfrakkers 3-6
Spes 3-5
DDW 3-3
Be Quick 3-3
Swift 3-3
Rosolo 3-2
De Peelkorf 3-2
JES 3-0
 
Programma voor zondag 4 december
DDW - Swift 12.40 u Sporth
Spes - De Korfrakkers 15.20 u Heuvellnd
De Peelkorf - Rosolo 14.15 u Wetteling
Be Quick - JES 14.45 u De Geer

Topklasse

Uitslagen 25 september
Swift - Spes 5- 8
JES - Be Quick 14- 9
De Korfrakkers - Rosolo 13- 8
Avanti - DDW 12-14

De Korfrakkers – Rosolo 13-8: Rosolo geeft goed partij aan De Korfrakkers. De zeer jonge ploeg van Rosolo begon zoals gewoonlijk fel aan de wedstrijd. Er werd in hoog tempo gespeeld, waardoor er over en weer veel fouten werden gemaakt. In de eerste helft vielen nog weinig doelpunten en raakte Anke van Helvoort (DK) geblesseerd. Zij kon de wedstrijd wel hervatten. Na de 4-3 ruststand bleef ook het begin van de tweede helft Rosolo goed in de buurt van De Korfrakkers. Pas laat in de wedstrijd wisten de Erpse dames de wedstrijd naar zich toe te trekken dankzij onder andere Marieke van Deurzen, Elles van der Heijden en Saskia Steenbakkers. Anke van Helvoort moest toch nog het veld verlaten en zal even rust moeten nemen. In het bijzonder Jori Verwegen speelde een sterke wedstrijd aan de zijde van De Korfrakkers. Bij Rosolo viel het goede spel van Trude Vrijsen op.

Stand t/m 18 september
Spes 4-8
De Korfrakkers 4-6
Swift 4-5
JES 4-5
DDW 4-5
Be Quick 4-2 
Rosolo 4-1
Avanti 4-0

Wedstrijdprogramma voor zondag 2 oktober
Swift - DDW 15:00u
Spes - JES 15:00u
Avanti - De Korfrakkers 15:00u
Be Quick - Rosolo 15:00u
 
Topklasse

Uitslagen 11 september
Swift - Be Quick 10- 9
Spes - Rosolo 19-10
DDW - De Korfrakkers 5-12
JES - Avanti 16-8

Spes- Rosolo 19-10: geflatteerde winst Spes. Rosolo kwam direct goed uit de startblokken door twee snelle doelpunten van Inge van Kemenade. Daarna kreeg Spes wat meer vat op de snelle aanvalsacties van de Reuselse speelsters. Tot 5-5 zat Rosolo aan de goede kant van de score. Vlak voor rust kwam Spes echter, voor het eerst in de wedstrijd, op voorsprong. Met het afronden van een mooie combinatie maakte Judith van den Broek er voor rust zelfs 7-5 van. Ook in de tweede helft kon het publiek genieten van een mooie, open wedstrijd met goed uitgespeelde kansen en veel snelheid. Spes behield lang een voorsprong van 2 tot 3 doelpunten. De laatste 15 minuten van de wedstrijd was het over voor Rosolo en liep Spes via 13-10 uit naar 19-10. Yvonne van der Valk scoorde 6 doelpunten.

Uitslagen 4 september
De Korfrakkers - JES 9- 6
Avanti - Swift 6-10
Be Quick - Spes 6-14
Rosolo - DDW 13-16

De Korfrakkers – JES 9-6: De Korfrakkers winnen in gezapige wedstrijd. Bij De Korfrakkers was Saskia Steenbakkers weer terug na haar bevalling. Monique van de Ven speelt de komende maanden nog niet want zij gaat in oktober bevallen. De Korfrakkers kwam met 0-1 achter, was duidelijk de betere ploeg maar had moeite het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Na rust, 6-2, kwamen de jonge speelsters van JES terug tot 6-4 maar zij konden het gezapige spel van De Korfrakkers niet afstraffen. Zo kwam de overwinning van de ploeg uit Erp nooit in gevaar.
Avanti – Swift 6-10: geen informatie beschikbaar
Be Quick – Spes 6-14: Spes is maatje te groot voor Be Quick. Spes startte met Yvonne van der Valk en Lia van Haren in de ploeg maar misten Eefje Hubers en Rianne Bindels (blessures). Be Quick begon goed, 2-0, waarna Van der Valk de stand gelijk trok. Dezelfde speelster scoorde in haar volgende aanvalsbeurt weer twee maal, 3-5. BQ, dat zo goed was begonnen, speelde daarna te haastig om in de tweede helft helemaal de wedstrijd uit te worden gespeeld. BQ liet ook nog twee strafworpen liggen. Van der Valk richtte zich nu meer op het in stelling brengen van haar medespeelsters, waardoor Tamara Wijers 4 keer kon scoren.
Rosolo – DDW 13-16: geen informatie beschikbaar.

Afdrukken E-mail

Rosolo Hoofdsponsor

Rosolo Sponsor

Copyright © 2018 KV Rosolo. Alle rechten voorbehouden.