Competitie 2007 - 2008

Alle info en media die we hebben van competitie 2007 - 2008

Uitslagen van NK Dames 8 juni 2008

De Korfrakkers - Spes 12-11
De Korfrakkers A1 - Swift A1 9-5

Na de dubbele winst in de zaal is het De Korfakkers uit Erp ook gelukt om op het veld de dubbel te pakken. De seniorendames namen het op tegen Spes, dat in de competitie tweemaal van De Korfrakkers had gewonnen. De Korfrakkers echter bleef lang de bovenliggende partij in deze finale. De ploeg van Johnny Vervoort knokte zich terug en nam vlak voor tijd de voorsprong. In een bloedstollende slotfase bleek Jori Verwegen weer ongrijpbaar waardoor beide ploegen met een 11-11 stand de laatste minuten ingingen. Het was de afscheid nemende Anke van Helvoort - volgend seizoen coach van de ploeg waar ze nu nog in speelt - die van grote afstand de strijd besliste.
De juniorendames kwamen al bij het eerste balcontact van aanvoerster Marloes Liesker op voorsprong, maar daarna bleek dat de doelpunten duur waren. Het duurde lang voordat Liesker de 2-0 liet aantekenen en het Veldense Swift bleef aanvallend onmachtig. Ook het opstellen van twee dames uit het eerste team hielp de Veldense junioren niet. Na de 2-1 van Shenna Jansen kwam de rust bij 3-1. Na de rust kon Swift niet dichterbij komen, waarna De Korfrakkers uitliep tot 6-1. De goals die nog volgden waren slechts voor de statistieken nog van belang.

Uitslagen van 1 juni

Op 1 juni werden op het veld van Swift de kruisfinales bij de senioren en A-jeugd in het dameskorfbal gespeeld.
Be Quick – De Korfrakkers 10-16
Spes – Rosolo 16-11
De Wilma's A1 – De Korfrakkers A1 8-21
Swift A1 – Rosolo A1 15-11

Spes begon zeer sterk aan de eerste kruisfinale en nam al meteen aan het begin van de wedstrijd een ruime voorsprong van 6-1. Rosolo kreeg in de verdediging moeilijk grip en kon de eigen kansen niet af ronden. De gehele eerste helft had Rosolo niks te zeggen. Na de rust, 10-3, herpakte Rosolo zich zeer sterk en kwam goed terug tot 10-6. Spes speelde slordig en maakte de kansen niet af. Rosolo daarentegen was sterk en kreeg meer vertrouwen. Ze brachten zo de stand terug naar 11-9. Spes ging weer scoren, waardoor ze een gat konden maken van 14-10. Dit gat was te groot en er was te weinig tijd voor Rosolo om nog terug te komen. Bij Spes was Yvonne van der Valk topscorer met 4 goals. Bij Rosolo was dit Willeke Wissink.
De Korfrakkers en Be Quick begonnen onrustig aan de tweede kruisfinale en het duurde lang voordat de eerste goal viel. De Korfrakkers scoorde als eerste en kwam op 2-0. Be Quick trok dit recht, 2-2, waarna de wedstrijd gelijk op ging. Er werd door beide partijen slordig gespeeld en matig afgerond. Nog voor de rust werd er twee keer gewisseld, Marjet Munsters en Marleen Kerkhof kwamen erin bij De Korfrakkers en dit kwam het team zeker ten goede. Munster scoorde meteen nadat zij in het veld kwam. De ruststand was 6-4 in het voordeel van De Korfrakkers. Deze ploeg kwam sterker terug de tweede helft en ging beter spelen. Het spel en de afronding werden beter en ze liepen uit naar 10-6. Be Quick kwam nog even dichterbij maar daarna was De Korfrakkers niet meer af te stoppen. Bij De Korfrakkers waren Anke van Helvoirt en Marleen Kerkhof de topscorers met ieder 3 goals.
De eerste kruisfinale bij de A-jeugd ging tussen De Wilma’s A1 en De Korfrakkers A1. De Wilma's stond dit jaar voor het eerst in de hoofdklasse A-jeugd. Na de openingstreffer van De Wilma’s liep De Korfrakkers snel uit naar 1-5. Na 2-5 werd het 2-10 en 4-12 bij rust. In de tweede helft bleef De Korfrakkers de sterkere ploeg, al werden de speelsters wel wat slordiger in de afronding. Bij De Korfrakkers scoorden Marloes Liesker, Marleen Kerkhof en Ingrid Claassen elk 4 keer.
De tweede kruisfinale bij de A-jeugd ging tussen Swift A1 en Rosolo A1. Rosolo kwam zeer sterk uit de startblokken en kwam op een 0-3 voorsprong. Swift gooide het gat snel weer dicht, 3-3. Daarna ging het steeds gelijk op, met Rosolo dat steeds het voortouw nam en dan ook bij rust met 7-8 voor stond. Na rust trok Swift meteen de stand weer gelijk om en na ongeveer tien minuten spelen voor te komen, 10-9. Het bleef lange tijd weer gelijk opgaan, waarna Swift op 12-10 kwam. Rosolo had pech in de afronding, maar kon het gat weer verkleinen naar 12-11. Daarna nam Swift de benen en besliste de wedstrijd. Bij Swift waren Shenna Jansen en Inge Geurts topscorers met ieder 3 goals.

Programma Damesfinale

De Damesfinale vind plaats op 8 juni in St.Michielsgestel op het veld van Geko.
13.00 uur De Korfrakkers A1 - Swift A1
15.00 uur De Korfrakkers - Spes

Uitslagen van 25 mei
TOP A
Spes - De Korfrakkers 8- 5
DDW - Concordia 10-10
JES - DSV 12-13
TOP B
Stormvogels - Avanti 12-13
Rosolo - Swift 14-13
ZIGO - Be Quick 7-14

Topklasse A
Spes versloeg De Korfrakkers met 8-5 en werd zo eerste in de Topklasse A. Spes legde de basis in de eerste helft door het vooral verdedigend goed te doen, 6-1 bij rust. De tweede helft ging overwegend gelijk op, al werd het nog even spannend toen De Korfrakkers in een rap tempo viermaal achter elkaar scoorde. DSV versloeg Jes met 12-13. DDW en Concordia speelden 10-10 gelijk.
Topklasse B
Be Quick won met 7-13 van Zigo en eindigde zo als eerste in de Topklasse B. Bij Be Quick startten de A-speelsters Yvonne Ruijs en Lieke van Lieshout in de basis. In de startfase verliep het spel nog een beetje moeizaam. BQ scoorde pas na 12 minuten 0-1. Het tweede doelpunt viel vrij snel erna. Zigo maakte vlot 1-2, waarna ook de tweede aanval van BQ slechts moeizaam tot scoren kwam, 1-3. Na het antwoord van Zigo, 2-3, ging het scoren wat beter, 3-6 bij rust. In de tweede helft vielen er vier doelpunten in drie minuten, 4-9. BQ zette vervolgens junior Nina van Baast in. Na 4-11 had Zigo nog even een opleving, 6-11. BQ kreeg nog veel fraaie kansen maar benutte er te weinig. De eindstand werd al in de 20e minuut bereikt. Rosolo won 14-13 tegen Swift en haalde zo ook de kruisfinale. Rosolo kwam goed uit de startblokken en stond al snel met 2-0 voor. Swift sloot redelijk snel aan. Zo ging het de gehele wedstrijd gelijk op totdat Rosolo in de tweede helft twee doelpunten los kwam. Swift haalde deze schade weer snel in. Dat lukte niet toen Rosolo in de laatste minuten opnieuw scoorde. Stormvogels – Avanti eindigde in 12-13.

Stand t/m 25 mei
TOP A
Spes 10-20K
De Korfrakkers 10-16
DSV 10-11
JES 10- 8
DDW 10- 4
Concordia 10- 1D

TOP B
Be Quick 10-18K
Rosolo 10-18
Swift 10-12
ZIGO 10- 8
Avanti 10- 5
Stormvogels 10- 1D

Programma voor 1 juni (kruisfinales)

De kruisfinales in de Topklasse worden gespeeld op het terrein van Swift in Velden.
15.00 uur Spes - Rosolo
17.00 uur Be Quick - De Korfrakkers

Topklasse Uitslagen van 27 april
TOP A
De Korfrakkers - DSV 18- 5
Concordia - Spes 6-16
JES - DDW 12- 5
TOP B
Rosolo - Stormvogels 13- 4
Be Quick - Avanti 14- 2
Zigo - Swift 5-11

TOP A
Spes won met 6-16 bij Concordia. De Korfrakkers versloeg DSV met 18-5. DSV kwam na twee minuten door een strafworp op 0-1. De Korfrakkers antwoordde meteen op dezelfde wijze, 1-1. Na deze beginfase werd het stil. De verdediging van De Korfrakkers stond stevig en gaf vrijwel geen kansen weg. In de aanval van De Korfrakkers werden geen goede kansen gecreëerd. Zo duurde het tot de 28e minuut voordat Anke van Helvoort de knoop doorhakte: 2-1. Daarna ging de trein lopen bij De Korfrakkers en viel er bijna elke minuut een doelpunt waaronder een mooi afstandschot van Nikki van Hoof. DSV miste tussendoor verscheidene strafworpen. De ruststand was 6-1. Het eerste doelpunt van de tweede helft was van DSV, dat even de vierpuntenmarge kon houden, 7-3, maar daarna volgde een reeks mooie doelpunten van De Korfrakkers, dat de gecreëerde kansen nu beter benutte en uitliep naar 14-3. De wedstrijd was toen beslist. Van Helvoort was topscorer voor De Korfrakkers met 5 treffers.
JES versloeg DDW met 12-5 in een wedstrijd met veel gemiste kansen. Dit was in het voordeel van DDW dat aanzienlijk minder kansen kreeg dan JES. Pas in de 23e minuut van de eerste helft werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord, door JES. Na een schamele 3-1 ruststand slaagde JES er halverwege de tweede helft in het overwicht ook in doelpunten uit te drukken en liep uit naar 8-3. In de laatste minuten van de wedstrijd was JES pas echt op dreef en werd alsnog ruim gewonnen. Evelien van Sleeuwen en Agnes de Koning waren de topscorers bij JES met ieder 3 doelpunten.
TOP B
Be Quick won met 14-2 van Avanti. In de eerste minuten maakte Be Quick goed gebruik van de kansen: 4-0 na zes minuten. Vanaf dat moment verliep de score niet meer zo goed als in de eerste minuten. Pas in de 17e minuut werd het 5-0, meteen gevolgd door de eerste score van Avanti. Het scoren bleef moeizaam tot de rust, 7-1. In de tweede helft scoorde BQ snel 7-2, waarna de score opnieuw stokte. Dertien minuten later stond het 9-1. In de volgende aanval werd er snel weer gescoord door twee fraaie korte schoten en even later een afstandschot. Hierop volgende de tweede treffer van Avanti in deze eenzijdige wedstrijd. Rosolo versloeg Stormvogels met 13-4.
Swift was met 5-13 te sterk voor Zigo. Swift begon goed, 0-3. Zigo sloot even aan om bij rust 2-7 achter te staan. Ook de tweede helft begon Swift goed, 2-8, om daarna meer moeite te krijgen met het scoren. Zigo kwam steeds minder in haar spel, begon te zeuren en dat leverde gele kaarten op. Swift speelde door en won makkelijk.

Stand t/m 20 april
TOP A
Spes 8-16
De Korfrakkers 8-14
JES 8- 8
DSV 8- 7
DDW 8- 3
Concordia 8- 0

TOP B
Be Quick 8-13
Rosolo 8-13
Swift 8-12
ZIGO 8- 6
Avanti 8- 3
Stormvogels 8- 1

Programma voor 18 mei
In de komende twee weekeinden zijn er geen competitiewedstrijden in de TOP-klasse vastgesteld.

TOP A
Spes - DDW 15:00
De Korfrakkers - JES 15:00
Concordia - DSV 15:00

TOP B
Swift - Be Quick 15:00
Avanti - Rosolo 15:00
Stormvogels - ZIGO 15:00

Spes won met 7-13 bij DSV. De Korfrakkers walsten over DDW heen: 7-22. De eerste helft verliep moeizaam voor De Korfrakkers. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ingrid Claasse, maar DDW had haar antwoord al klaar liggen, 1-1. De Korfrakkers kon DDW wel voorblijven maar kon de voorsprong niet uitbouwen. De ploeg was niet scherp in de eerste helft, vooral omdat afspraken niet goed werden nageleefd en zo kon DDW teveel in haar eigen spel komen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kon De Korfrakkers wel uitlopen: 5-10 bij rust. In de tweede helft werd de voorsprong verder vergroot toen de kansen beter werden uitgespeeld en afgerond. Verdedigend kreeg De Korfrakkers steeds meer vat op de tegenstander waardoor DDW bijna niet meer tot scoren kon komen. Opvallend was dat De Korfrakkers goed op schot was, 17 van de 22 doelpunten waren een afstandsschot. In totaal scoorden negen speelsters bij De Korfrakkers. JES versloeg Concordia met 8-4.
Topklasse B
Koploper Be Quick versloeg hekkensluiter Stormvogels met 23-3. Be Quick startte gemotiveerd: de dames wilden een goede pot korfbal laten zien en stonden na zes minuten al 6-0 voor. Met gevarieerde kansen waaronder afstandschoten, korte schoten en een doorloopbal werd de voorsprong neergezet. Stormvogels deed haar best maar kon niet mee in het tempo en korfballend niveau van Be Quick. In het vervolg slopen er bij Be Quick zo nu en dan nog wat slordigheden in die leidden tot onnodig balverlies en kansen voor Stormvogels. De ploeg rondde echter de kansen niet af, terwijl de scorende motor bij Be Quick wel bleef lopen. Na rust, 14-2, scoorde Be Quick meteen in de eerste minuut en daarna tien minuten niet. De juniores Lieke van Lieshout en Yvonne Ruys kwamen bij Be Quick in het veld: 17-2. Stormvogels pikte nog een doelpuntje mee met een slimme omdraaibal, 17-3, om daarna niet meer te scoren. Negen speelsters van Be Quick scoorden, Joyce van de Akker het vaakst: 7 keer. ZIGO verloor met 7-20 van Rosolo, en Swift versloeg Avanti met 15- 6.

Stand t/m 13 april
Topklasse A
Spes 7-14
De Korfrakkers 7-12
DSV 7- 7
JES 7- 6
DDW 7- 3
Concordia 7- 0

Topklasse B
Be Quick 7-12
Rosolo 7-12
Swift 7-10
ZIGO 7- 6
Avanti 7- 3
Stormvogels 7- 1

Programma voor 27 april
Topklasse A
DSV - Spes 15:00 uur
DDW - De Korfrakkers 15:00 uur
JES - Concordia 15:00 uur
Topklasse B
ZIGO - Rosolo 15:00 uur
Swift - Avanti 15:00 uur
Be Quick - Stormvogels 15:00 uur 

Uitslagen van 13 april
Topklasse A
DSV DDW 8- 8
Concordia De Korfrakkers 4-15
Spes JES 19-10
Topklasse B
Stormvogels Swift 10-17
Avanti ZIGO 9- 6
Be Quick Rosolo 15-15

Topklasse A
In de Topklasse A won De Korfrakkers bij Concordia met 4-15. DSV en DDW speelden 8-8 gelijk. Spes versloeg JES met 19-10. Aanvoerster Yvonne van der Valk opende de score voor Spes na een enkele minuut, JES kon echter meteen gelijk maken. Met twee mooie afstandschoten en een strafworp kon Spes echter afstand nemen. JES gaf zich nog niet gewonnen, scoorde tweemaal en had hiermee de aansluitingstreffer te pakken: 4-3. Spes was gewaarschuwd en gaf gas. Er werd zes keer achtereen gescoord en zo was de wedstrijd voor rust al gespeeld. JES zette nog eenmaal aan en scoorde dankzij verdedigende misorganisatie drie maal. Spes scoorde nog een keer en zo werd het 11-6 bij rust. In de tweede helft scoorde een verfrist Spes wederom zes keer achtereen, meerdere keren door middel van mooie combinaties en slim uitgespeelde kansen. Toen Spes verdedigend de teugels wat liet vieren, scoorde JES drie maal; 17-9. Spes trachtte de twintig doelpunten nog te halen, maar had daar net niet genoeg tijd. Yvonne van der Valk was topscorer bij Spes met 7 treffers.
Topklasse B
In de Topklasse B speelden de koplopers Be Quick en Rosolo 15-15 gelijk. Rosolo begon goed met een vlotte 0-2 voorsprong. Hoewel Be Quick er hard voor werkte, was de afronding niet voldoende en stond Rosolo na tien minuten spelen 1-4 voor. De ploeg schoot zuiver en hield de voorsprong via 4-7 vast tot 7-10 bij rust. De tweede helft begon BQ goed, na vier minuten was het 10-11. Daarna bleef de score een lange tijd uit. Zowel Rosolo als Be Quick konden de ballen er niet in krijgen. Na 15 minuten spelen viel dan toch de gelijkmaker van BQ: 11-11. Rosolo had vrij snel een antwoord, 11-12, maar Be Quick trok het in dezelfde minuut weer recht. De wedstrijd bleef gelijk op gaan met nu ook BQ aan de goede kant van de score bij 14-13. Het werd weer gelijk en beide ploegen scoorden vervolgens elk nog éénmaal in deze spannende wedstrijd. De topscorers bij Be Quick waren Joyce van de Akker en Marleen van Nistelrooij met elk vijf treffers.
Swift versloeg Stormvogels met 10-17. De wedstrijd ging lang gelijk op. Na de 0-1 voor Swift sloot Stormvogels makkelijk aan 1-1, om daarna een 5-3 voorsprong te nemen. Swift trok het gat dicht, 6-7 bij rust. Swift liet het betere korfbalspel zien, maar kon de kansen moeilijk benutten. Langzamerhand kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd en kon zo afstand nemen van Stormvogels. Loes Paulus en Anouk Bergmans waren met elk vier treffers topscorers bij Swift.

Stand t/m 6 april
Topklasse A
Spes 6-12
De Korfrakkers 6-10
DSV 6- 7
JES 6- 4
DDW 6- 3
Concordia 6- 0

Topklasse B
Be Quick 6-10
Rosolo 6-10
Swift 6- 8
ZIGO 6- 6
Avanti 6- 3
Stormvogels 6- 1

Programma voor 20 april
Topklasse A
DSV - Spes 15.00 u
DDW - De Korfrakkers 15.00 u
JES - Concordia 15.00 u
Topklasse B
ZIGO - Rosolo 15.00 u
Swift - Avanti 15.00 u
Be Quick - Stormvogels 15.00 u

Damesfinales 1 maart 2008

Op zaterdag 1 maart vonden in het Indoor Sportcentrum Eindhoven de zaalfinales dameskorfbalplaats. Om 17.30 uur speelde de A-jeugd de allesbeslissende wedstrijd van het seizoen, om 20.00 uur gevolg door de finale van de senioren.
Volle tribunes, een sfeervol dweilorkest, spanning, een exotisch pauzenummer en veel goals, heel veel goals omschrijven kort dit geslaagde evenement. Lees hieronder hoe de wedstrijden verliepen.
De finale om het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal was 45 minuten lang zeer spannend. Voor rust kwamen beide ploegen niet verder dan 2 doelpunten van elkaar los. Meeke Heesters opende de score voor Rosolo, een minuut later gevolgd door de eerste goal voor De Korfrakkers uit handen van Saskia Steenbakkers, die er in de eerste helft 4 maakte. Bij Rosolo blonk Willeke Wissink met 3 goals van afstand uit. Ook de scheidsrechter liet meteen van zich horen, want in de eerste helft werd zesmaal naar de strafworpstip gewezen.
De Korfrakkers verdedigde sterk, legde veel druk op het schot van Rosolo en was sterk in de verdedigende rebound. Veel Reuselse aanvallen werden na één doelkans onderbroken. Aanvallend bleek de schotkracht van de dames uit Erp groter, er werd veel meer van afstand geschoten, het vizier stond echter niet op scherp. Rosolo ging daarom met een voorsprong de rust in; 8-9, mede door de 3 doelpunten van Willeke Wissink en 4 benutte strafworpen.
Het verschil in schotkracht was na rust beslissend. Rosolo was door het hoge tempo van De Korfrakkers niet bij machte voldoende druk te geven op het afstandschot van de Erpse dames. Voor rust werd daar te weinig gebruik van gemaakt, na de pauze werd er met scherp geschoten; 9 afstandsgoals voor De Korfrakkers. Rosolo moest het in de tweede helft hebben van kleine kansjes, doorloopballen, vrije worpen, strafworpen en slechts 1 afstandsschot.
Jori Verwegen bracht in het tweede deel De Korfrakkers langszij. Rosolo kwam daarna nog één keer op voorsprong, maar vanaf 10-10 had De Korfrakkers de overhand. De ploeg liep uit naar 13-10 en bij de 16-11 van Monique van de Ven was het Reuselse verzet gebroken. Het was niet bij machte voldoende kansen te creëren om weer de aansluiting te vinden. Zelfs een doelpuntloze 10 minuten van De Korfrakkers was niet genoeg voor Rosolo. Het kwam nog tot 17-14, maar had toen nog maar 3 minuten te gaan. De 18e goal van De Korfrakkers, weer van afstand, maakte een einde aan alle Reuselse illusies en was het startschot voor een feestje op de Erpse bank en tribune. De dubbel voor De Korfrakkers was binnen; eindstand 19-15
Topscores De Korfrakkers: Jori Verwegen 6, Saskia Steenbakkers 4, Monique van de Ven 3
Topscores Rosolo: Inge van Kemenade 5, Trude Vrijsen en Willeke Wissink 3

Uitslagen van 24 februari 2009
Spes - Zigo 22-4
De Korfrakkers - Swift 17-7
Klimroos - DDW 11-14
Rosolo - Be Quick 14-13

Er is bekend welke ploegen tegen elkaar geen spelen in de halve finales op dinsdag 26 februari in Tilburg. Rosolo versloeg Be Quick met 14-13 en eindigt daarmee op de derde plaats in de Topklasse. De halve finales worden Spes tegen Rosolo en De Korfrakkers tegen Be Quick.
Al in de eerste minuut kreeg Rosolo een benutte strafworp mee. Be Quick beantwoordde dat met een ver afstandschot: 1-1. Dat beide ploegen gebrand waren op de overwinning was dus wel duidelijk. Binnen negen minuten bouwde Be Quick een 2-5 voorsprong op.
Rosolo probeerde zich terug te ‘knokken’ in de wedstrijd maar liep steeds achter de feiten aan. De ploegen creëerden wel kansen, maar Be Quick was zuiverder in de afwerking. Na rust, 7-11, veranderde het spelbeeld. Ook Be Quick had nu veel kansen nodig, terwijl de afwerking bij Rosolo steeds beter liep. Langzaam werd de voorsprong van Be Quick kleiner. In de 49e minuut kwam Rosolo op gelijke hoogte, 11-11. Nog een keer pakte Be Quick de voorsprong maar Rosolo antwoordde hier meteen op met een doorloopbal voor 12-12. Er volgde een aantal spannende minuten. Vier minuten voor tijd schoot Willeke Wissink van afstand raak. In de sporthal hing een zeer gespannen sfeer. Beide ploegen kregen nog wel kansen maar gescoord werd er niet meer. Bij Rosolo scoorde bijna alle speelsters. Sascha van Limpt en Trude Vrijsen scoorden ieder 3 keer. Ook bij Be Quick scoorde bijna iedereen. Joyce van der Leest scoorde 3 keer.
DDW versloeg Klimroos met 11-14 en bleef zo behouden voor de Topklasse. Klimroos opende als een wervelwind. Met afstandsschoten kwam het op 3-0 en 4-1. Maar het was als snel duidelijk dat Klimroos het tempo niet vast kon houden. DDW kwam door prima doelpunten van Nienke Michelbrink en Loes van de Borne terug in de wedstrijd om met de rust 7-7 gelijk te staan. De 2e helft werd de wedstrijd van Rudy van Gestel. Met twee scores bracht zij DDW op een 9-11 voorsprong. Ook in haar volgende aanvalsbeurt scoorde zij een belangrijk punt: 11-13. Klimroos kwam daarna niet meer terug in de wedstrijd. Loes van de Borne van DDW scoorde 7 keer, Van Gestel 4 keer.
Zigo verloor ruim van Spes en eindigt hiermee op de zevende plek in de competitie. Het zal in een onderlinge wedstrijd met de verliezer van de wedstrijd tussen de 2 hoofdklassekampioenen moeten bepalen wie van de twee er volgend jaar in de Topklasse spelen.

Stand tot en met 24 februari
De Korfrakkers 14-28 K
Spes 14-23
Rosolo 14-18
Be Quick 14-16
Swift 14-13
DDW 14- 7
Zigo 14- 6
Klimroos 14- 1 D

Programma voor 26 februari
19.15 uur De Korfrakkers – Be Quick De Drieburcht, Tilburg
20.30 uur Spes – Rosolo De Drieburcht, Tilburg

Uitslagen van 17 februari 2009
Be Quick - Spes 13-14
Swift - Klimroos 11-10
DDW - De Korfrakkers 10-17
Zigo - Rosolo 4-17

Spes versloeg Be Quick met 13-14. Spes was in de eerste helft de betere ploeg, via 2-1, 2-4 en 3-7 bij rust. BQ zette de aanvallen niet goed op en maakte individueel te veel fouten, zowel aanvallend als verdedigend. Na 5-10 loopt het echter voor BQ en maakt de ploeg gelijk, 10-10. Bij Spes verliet Anouk Janssen het veld voor Femke van Uden en kwam Ilse Litjens in het veld voor Wiesje Simons. Na 11-11 werd er elf minuten lang niet gescoord. Spes scoorde als eerste, BQ maakte gelijk, Spes scoorde weer als eerste en BQ maakte weer gelijk. Nadat Spes met nog vijf minuten te gaan opnieuw als eerste scoorde, kon BQ echter geen van de legio kansen benutten en verloor. Lia van Haren was met 5 doelpunten topscorer bij Spes. De Korfrakkers versloeg DDW met 10-17. DDW begon goed en pas in de 19e minuut kon De Korfrakkers voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong komen, 3-4. Zuiver van afstand schietend werd het 3-7 voor de koploper. De ploeg zakte wat in en DDW kwam terug tot 6-8 bij rust. In de tweede helft was De Korfrakkers de betere ploeg zonder nu echt groots te spelen.

Stand tot en met 10 februari
De Korfrakkers 13-26K
Spes 13-21
Be Quick 13-16
Rosolo 12-14
Swift 12-11
Zigo 12- 6
DDW 13- 5
Klimroos 12- 1D

Programma voor 24 februari
Spes - Zigo 15:30 Heuvelland
De Korfrakkers - Swift 14:40 Ter Aa
Klimroos - DDW 12:45 Eureka
Rosolo - Be Quick 15:15 Rabo Sporthuis (Blauw)

Uitslagen van 10 februari 2008
Spes - DDW 19-12
Rosolo - Swift 11-12
Klimroos - De Korfrakkers 6-22
Zigo - Be Quick 10-10

De Korfrakkers is afgelopen zondag kampioen geworden in de Topklasse door Klimroos met 6-22 te verslaan. Bij De Korfrakkers ontbraken Monique van de Ven en Anke van Helvoort wegens vakantie; daarentegen was Lieke van Griensven weer terug van een stage in het buitenland. DDW begon als een speer. Binnen 7 seconden 0-1 door een doorloopbal van Jori Vermeegen. De tweede aanval had beduidend meer moeite om tot scoren te komen. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar er was een te hoog tempo, waardoor er niet voldoende rust werd genomen om de kansen goed uit te spelen. Klimroos kon nauwelijks iets terugdoen. Na rust, 2-8, werd het spel in beide vakken beter verdeeld en kon De Korfrakkers eenvoudig uitlopen. Hier en daar waren er fraaie, uitgespeelde kansen. Saskia Steenbakkers en Nikky van Hoof waren de topscorers bij DDW met elk 5 treffers. Zigo en Be Quick speelden 10-10 gelijk. Zigo speelde fel, BQ niet sterk. Zigo schoot veel, vaak zonder afvang maar wel raak, BQ leidde veel balverlies en was onzuiver in de afronding. Rust bij 8-3. In de tweede helft speelde BQ beduidend beter, 9-7. Na 9-7 werden de junioren Lieke van Lieshout en Yvonne Ruys in het veld gebracht bij BQ en dat resulteerde in 9-9. Na 10-9 maakte Van Lieshout gelijk. In de laatste twee minuten speelde haar ploeg nog tevergeefs voor de winst.
Spes versloeg DDW met 19-12. Bij Spes speelde Femke van Uden in plaats van de afwezige Judith van den Broek en deed dit uitstekend. Na 10 minuten spelen moest Anouk Janssen ziek het veld verlaten en werd zij vervangen door Wiesje Simons. Spes ving dit goed op en nam al snel de leiding. Het was een aantrekkelijk duel, waarin beide teams snel en fanatiek spel lieten zien. Na rust, 12-8, vielen er aanvankelijk weinig doelpunten alvorens het weer volop ging draaien bij Spes. Yvonne van der Valk scoorde 5 keer. Swift versloeg Rosolo, dat al geplaatst is voor de kruisfinales, met 11-12. Er stond niets meer op het spel en beide ploegen konden vrijuit spelen. Nadat Swift 1-4 was voorgekomen, trok Rosolo de stand weer gelijk, 6-6 bij rust. In de tweede helft nam Swift opnieuw een voorsprong, 6-11, om daarna opnieuw moeite te hebben die vast te houden. Na 10-11 scoorde Swift echter het eerste, na 11-12 was er geen tijd meer voor Rosolo om gelijk te maken. Marijn Geurts was topscorer bij Swift met 6 treffers.

Stand tot en met 10 februari
De Korfrakkers 12-24K
Spes 12-19
Be Quick 12-16
Rosolo 12-14
Swift 12-11
Zigo 12- 6
DDW 12- 5
Klimroos 12- 1

Programma voor 17 februari
Be Quick - Spes 15:30 uur De Geer
Swift - Klimroos 14:30 uur De Visgraaf
DDW - De Korfrakkers 13:45 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Zigo - Rosolo 14:15 uur De Drieburcht
Uitslagen van 27 januari 2008
DDW - Be Quick 5-10
Swift - Spes 14-18
De Korfrakkers - Rosolo 19-10
Klimroos - Zigo 9- 9

Spes versloeg Swift met 14-18. Spes begon goed, 0-2 en 1-4. Swift gaf verdedigend niet genoeg druk. Later kreeg Swift meer grip op de aanvallen van Spes en scoorde zelf ook. Swift verlaagde het tempo en zocht aanvallend de juiste kansen, 6-6 bij rust. In de tweede helft scoorde Spes drie keer op rij, Swift een keer, Spes weer drie keer op rij en daarna Swift drie keer op rij. Na 11-13 was het de beurt aan Spes om zorgvuldig te spelen en de juiste kansen uit te kiezen. Dat leidde tot nog eens drie treffers op rij en de wedstrijd was beslist. 12 van de 18 doelpunten kwamen uit afstandschoten. Tamara Wijers was topscorer bij Spes met 5 doelpunten. Be Quick versloeg DDW met 5-10. De ploeg plaatste zich daarmee voor de kruisfinales, aangezien de vierde plaats onbereikbaar is geworden voor de onderste vier ploegen. Na de 1-0 van DDW liep BQ uit naar 1-3. Het veldspel van BQ verliep redelijk maar de afronding van de kansen kon beter. DDW kampte met hetzelfde probleem. Na rust, 3-7, kon BQ de voorsprong uitbouwen, zonder dat DDW daar echt iets tegenover kon stellen.

Stand tot en met 27 januari
De Korfrakkers 11-22
Spes (M) 11-17
Be Quick 11-15
Rosolo 11-14
Swift (V) 11- 9
DDW 11- 5
Zigo 11- 5
Klimroos 11- 1

Programma voor 10 februari 2008
Spes - DDW 14:45 uur Heuvelland
Rosolo - Swift 15:15 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Klimroos - De Korfrakkers 11:30 uur Eureka
Zigo - Be Quick 14:25 uur De Drieburcht

Uitslagen van 20 januari 2008
Zigo - DDW 11-14
Be Quick - Swift 13- 9
Spes - De Korfrakkers 13-14
Rosolo - Klimroos 14-9

Be Quick versloeg Swift met 13-9. Beide ploegen starten fel maar Be Quick pakte de voorsprong, 5-1. Na 18 minuten 5-4 waarna er tot de rust niet meer werd gescoord hoewel er fraaie acties waren. Al vrij snel scoorde Swift in de tweede helft de gelijkmaker, 5-5. BQ nam echter een tweepunten marge waarna het veel druk gevende Swift niet meer gelijk kon komen. In de slotfase nam BQ nog meer afstand. De Korfrakkers won 13-14 bij Spes. Na een snelle 1-1 trok De Korfrakkers een enorme sprint aan en kwam vier doelpunten los, 2-6. Spes had wel degelijk kansen maar benutte die niet optimaal. Drie minuten voor de rust gaf De Korfrakkers de grote voorsprong weg met enkele strafworpen: 7-9. Beide aan elkaar gewaagde ploegen bleven na de rust gaan voor de winst met steeds een twee of drie punten voorsprong voor De Korfrakkers. Spes kwam uiteindelijk tot een punt. Daar bleef het bij. Scheidsrechter De Kok gaf 14 strafworpen waarvan er 12 werden benut.

Stand tot en met 20 januari
De Korfrakkers 10-20
Spes 10-15
Be Quick 10-13
Rosolo 9-12
Swift 10- 9
DDW 9- 5
Zigo 9- 4
Klimroos 9- 0

Programma voor 27 januari 2008
DDW - Be Quick 14:45 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Swift - Spes 14:30 uur De Visgraaf
De Korfrakkers - Rosolo 15:00 uur Ter Aa
Klimroos - Zigo 15:00 uur Eureka

Uitslagen van 13 januari 2008
Swift - Zigo 12-7
De Korfrakkers - Be Quick 18-15
Klimroos - Spes 4-16
Rosolo - DDW 15-11

De Korfrakkers versloeg Be Quick met 18-15. De Korfrakkers was niet gretig, BQ wel en die ploeg nam de leiding door voornamelijk te scoren uit wegtrekballetjes onder de korf. De Korfrakkers kon de aansluiting wel houden, maar liep tot de 22e minuut achter de feiten aan. Pas toen kon de ploeg gelijk maken door twee doelpunten van Jori Verwegen. Na een benutte strafworp van Saskia Steenbakkers kon De Korfrakkers gaan rusten met 9-8, de eerste voorsprong in deze wedstrijd. In de tweede helft nam De Korfrakkers de wedstrijd over, 14-9, maar BQ kwam door zuiver te schieten nog op 16-14. Door goed te verdedigen lukte het De Korfrakkers om de voorsprong te behouden. Alle speelsters van De Korfrakkers scoorden. De derby tussen Rosolo en DDW werd door de ploeg uit Reusel gewonnen met 15-11. Voorafgaand aan de spannende wedstrijd werd Sjaan van Gompel gehuldigd vanwege haar 50-jarig lidmaatschap van Rosolo. Met fraai en afwisselend spel drukte DDW vooral in de eerste helft haar stempel op de wedstrijd, met een hoofdrol voor de goed spelende Loes van den Borne, 6-7 bij rust. In de tweede helft bleek dat DDW in de eerste helft teveel krachten had verspild en nam Rosolo de wedstrijd over, 8-10. Na 11-11 scoorde Margot Adams twee keer en zo won Rosolo. Janneke Marien en Loes van de Borne scoorden elk 3 keer voor DDW.

Stand tot en met 13 januari
De Korfrakkers 9-18
Spes 9-15
Rosolo 9-12
Be Quick 9-11
Swift 9- 9
Zigo 9- 4
DDW 9- 3
Klimroos 9- 0

Programma voor 20 januari 2009
Zigo - DDW 14:20 De Roomley
Be Quick - Swift 14:40 De Geer
Spes - De Korfrakkers 17:30 Heuvelland
Rosolo - Klimroos 14:00 Rabo Sporthuis (Blauw)

Topklasse.

Uitslagen van 6 januari 2008
Zigo - De Korfrakkers 10-25
Be Quick - Klimroos 23- 3
Spes - Rosolo 14-11
DDW - Swift 8-12

Be Quick versloeg Klimroos met 23-3. BQ creeerde in hoog tempo spelend goed uitgespeelde kansen: 3-0 na drie minuten. Na 3-1 ging BQ verder, 6-1 en via 6-2 was het 12-2 bij rust. BQ zette verdedigend veel druk op de aanval van Klimroos en ook bij het uitverdedigen. Na rust was er even korte periode voor BQ waarin de ploeg wat meer balverlies leed en onnodige fouten maakte. Klimroos profiteerde een keer, 12-3, waarna BQ met gevarieerde aanvallen de wedstrijd geheel overnam. Tegen het einde vielen juniore Yvonne Ruys en Aniek van Santvoort in voor Femke Meulepas en Inge Gabriels. Swift won 8-12 bij DDW. Swift begon goed, via 2-2 2-7 bij rust. De afronding liet Swift in het begin van de tweede helft niet voor het eerst dit seizoen in de steek, DDW bleef er voor gaan: 5-8, waarna Swift weer raak ging schieten: 6-11, om daarna de wedstrijd uit te spelen. Anouk Bergmans scoorde drie keer voor Swift.

Stand tot en met 23 december
De Korfrakkers 8-16
Spes 8-13
Be Quick 8-11
Rosolo 8-10
Swift 8- 7
Zigo 8- 4
DDW 8- 3
Klimroos 8- 0

Programma voor 13 januari 2009
Swift - Zigo 14:30 De Visgraaf
De Korfrakkers - Be Quick 15:00 Ter Aa
Klimroos - Spes 11:30 Eureka
Rosolo - DDW 15:15 Rabo Sporthuis (Blauw)

Uitslagen van 23 december
Zigo - Spes 10-15
Swift - De Korfrakkers 7- 9
DDW - Klimroos 15-10
Be Quick - Rosolo 17-17

De Korfrakkers won 7-9 bij Swift. Het begon moeizaam met weinig doelpunten. Swift nam twee maal een voorsprong maar kwam toch 2-4 achter bij rust. Nadat De Korfrakkers het tempo opschroefde en 4-7 voor kwam, ging het beter lopen bij Swift: 7-7. In het vervolg hadden beide ploegen hun kansen. Swift liet zich vaak zakken in de verdediging waarvan De Korfrakkers goed profiteerde. Bij beide ploegen waren er goede invalbeurten voor junioren: Ellen Heijnen bij Swift en Ingrid Claasse bij De Korfrakkers. De laatste scoorde twee keer. Be Quick en Rosolo deelden de punten: 17-17. Na 1-0 1-2 moest BQ tot aan 8-8 steeds gelijk maken. Daarna waren de rollen omgedraaid tot aan 12-12 bij rust. In de tweede helft pakte Rosolo snel een tweepuntenmarge maar BQ bleef hard werken voor een goed resultaat en kwam in de 26e minuut weer gelijk, 17-17. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord. Spes won 10-15 bij Zigo en DDW was te sterk voor Klimroos: 15-10. Vanaf het begin was DDW de bovenliggende partij. DDW opende de score en kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de problemen. Aanvankelijk kon Klimroos door doelpunten uit strafworpen en vrije ballen nog enigszins bijblijven. Na rust, 4-6, liep DDW uit naar 13-6. Daarna werd de ploeg slordig door concentratieverlies. Klimroos kon weer uit strafworpen en vrije ballen scoren: de ploeg scoorde slechts een velddoelpunt. Loes van de Borne (DDW) scoorde 7 keer. Haar ploeggenote Maartje Stokkermans beloonde haar debuut in de basis met 3 doelpunten.

Stand tot en met 23 december
De Korfrakkers 7-14
Spes 7-11
Rosolo 7-10
Be Quick 7- 9
Swift 7- 5
Zigo 7- 4
DDW 7- 3
Klimroos 7- 0

Uitslagen van 16 december
Spes - Be Quick 11- 7
Klimroos - Swift 2-11
De Korfrakkers - DDW 20- 6
Rosolo - Zigo 23-10

Spes won 11-7 van Be Quick. Dat kostte aanvankelijk veel moeite. BQ maakte de eerste helft een goed gebruik van de spaarzame kansen maar gaf aan de andere kant door persoonlijke fouten teveel weg: 3-3. Een wat beter spelend BQ nam een 3-5 voorsprong bij rust. De tweede helft nam Spes geleidelijk de wedstrijd over, daarbij geholpen door een inzakkend BQ. Spes maakte bij 5-5 en 7-7 gelijk, om daarna geen tegendoelpunt meer toe te staan. Swift begon niet goed aan de wedstrijd tegen Klimroos, 1-0, om na 2-2 toe te slaan. Het werd uiteindelijk 2-11. Swift was vooral na rust, 2-3, oppermachtig. Er werd goed verdedigd en vele ballen werden onderschept waardoor Swift steeds beter de aanval kon opzetten. Lobke Notermans was met 3 goals topscorer bij Swift. De Korfrakkers won 20-6 van DDW met een hoofdrol voor Monique van de Ven, die negen keer scoorde. Na 1-1 verloor DDW De Korfrakkers uit het zicht, 11-1. Ook na rust, 12-2 was De Korfrakkers superieur. DDW kreeg weinig kansen. De Korfrakkers kreeg naar mate de wedstrijd vorderde moeite om aanvallend door te gaan. Rosolo won in een fysiek gespeelde wedstrijd met 23-10 van Zigo. Rosolo startte goed, 6-0. Zigo kon tegen het effectief spelende Rosolo weinig beginnen. Na rust, 16-4, werd de stemming steeds grimmiger. Er werd fel gespeeld. Rosolo kreeg nog genoeg kansen maar was niet meer zo zuiver als voor rust. De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld.

Stand tot en met 16 december
De Korfrakkers 6-12
Spes 6- 9
Rosolo 6- 9
Be Quick 6- 8
Swift 6- 5
Zigo 6- 4
DDW 6- 1
Klimroos 6- 0

Programma voor 23 december
Zigo - Spes 14:25 uur De Drieburcht
Swift - De Korfrakkers 14:30 uur De Visgraaf
DDW - Klimroos 13:45 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Be Quick - Rosolo 15:00 uur De Geer

Uitslagen van 9 december
DDW - Spes 10-19
Swift - Rosolo 13-14
De Korfrakkers - Klimroos 30-6
Be Quick - Zigo 15- 5

Be Quick won 15- 5 van Zigo. BQ startte goed, na een kwartier spelen was het 4-0. In het vervolg van de eerste helft speelde BQ regelmatig te haastig en rommelig, 7-3 bij rust. Vier minuten na rust scoorde Zigo haar laatste doelpunt van de wedstrijd, 8-5. Rond de tiende minuut een blessure bij Zigo. Er waren geen reserves meer en de ploeg moest verder met zeven speelsters. BQ kon daarna nog volop scoren. Bij BQ scoorde iedereen, Joyce van den Akker het meest met vijf treffers. DDW had een off day tegen Spes, 10-19. De ploeg zat deze wedstrijd geen moment in haar spel. Het afstandschot was slecht verzorgd terwijl Spes wel enkele fraaie afstandschoten wist te scoren. Na een kwartier spelen 2-6. Na 5-10 bij rust liep Spes de tweede helft steeds verder uit om na 5-13 de wedstrijd geroutineerd uit te spelen. Loes Willems scoorde drie keer voor DDW. Swift redde het niet tegen Rosolo, 13-14. Rosolo startte goed, 5-2. en bleef de hele wedstrijd voor staan. Het was 5-8 bij rust. Pas na 6-11 kon Swift dichterbij komen tot 11-13. De 29e minuut ging in met een 11-14 stand. Swift scoorde nog twee keer maar had geen tijd meer om gelijk te kunnen maken. De Korfrakkers declasseerde Klimroos met 30-6.

Stand tot en met 9 december
De Korfrakkers 5-10
Spes 5-7
Rosolo 5-7
Be Quick 5-6
Zigo 5-4
Swift 5-3
DDW 5-1
Klimroos 5-0

Programma voor 16 december
Spes - Be Quick 17:00 uur Heuvelland
Klimroos - Swift 12:45 uur Eureka
De Korfrakkers - DDW 14:30 uur Ter Aa
Rosolo - Zigo 14:00 uur Rabo Sporthuis (Blauw)

Uitslagen van 2 december
Be Quick - DDW 15-12
Spes - Swift 13-10
Rosolo - De Korfrakkers 16-17
Zigo - Klimroos 9- 6

Be Quick versloeg DDW met 15-12. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op. Beide ploegen gingen de strijd vol aan. Scheidsrechter Jos de Kok legde de bal met regelmaat op de stip, wat resulteerde in zes strafworpen in de eerste helft. BQ creeerde volop kansen, DDW was ontzettend zuiver. Via 5-3 in de 20e minuut 7-7 bij rust. In de tweede helft kwam DDW 7-9 voor, maar BQ maakte gelijk, 9-9. BQ was qua veldspel misschien wat sterker, maar DWW was de ploeg die zuiver schoot. Tot 12-12 ging het gelijk op, toen kwam BQ op 14-12, de voorsprong werd vergroot toen DWW risicos ging nemen. Loes van den Borne van DDW scoorde 5 keer.
Spes, waar Johnny Vervoort weer voor een jaar heeft bijgetekend, won 13-10 van Swift. Na 0-1 liep Spes uit naar 5-2 en 7-4 bij rust. Toen Spes in de tweede helft wat inzakte, kwam Swift nog terug tot 8-6. De aansluitingstreffer kwam echter niet en toen Swift wat verslapte profiteerde Spes: 12-8. De overwinning van Spes kwam verder niet meer in gevaar. Anouk Bergmans scoorde 6 keer voor Swift en Judith van der Broek 4 keer voor Spes.
Rosolo en De Korfrakkers maakten er een spannende wedstrijd van die nipt werd gewonnen door de ploeg uit Erp: 16-17. De eerste helft ging gelijk op, doelpunten vielen om en om. 8-8 bij rust. De Korfrakkers kwam na rust 8-10 voor, het lukte Rosolo niet meer om nog gelijk te maken, hoewel de ploeg 50% raak schoot uit de dode spelmomenten. Inge van Kemenade scoorde 6 keer voor Rosolo, Monique van der Ven was voor De Korfrakkers even trefzeker.

Stand tot en met 2 december
De Korfrakkers 4-8
Be Quick 4-6
Rosolo 4-5
Spes 4-5
Zigo 4-4
Swift 4-3
DDW 4-1
Klimroos 4-0

Programma voor 9 december
DDW - Spes 14:30 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Swift - Rosolo 14:30 uur De Visgraaf
De Korfrakkers - Klimroos 15:00 uur Ter Aa
Be Quick - Zigo 15:30 uur De Geer
 
Uitslagen van 25 november
DDW - Zigo 10-12
Swift - Be Quick 9-11
De Korfrakkers - Spes 17- 9
Klimroos - Rosolo 9-14

DDW verloor met 10-12 van Zigo. Anne Casteleijns opende de score voor DDW, 1-0. Het was meteen de enige keer dat DDW op voorsprong kwam. Het afstandschot van Zigo liep goed en zo namen zij telkens een twee punts voorsprong. Barbara Spijkers had Janneke Marien in de tang, waardoor de tweede aanval van DDW niet tot scoren kwam. Na rust, 4-7, kwam DDW terug tot 6-7 maar vervolgens scoorde Zigo drie keer in korte tijd, waardoor de wedstrijd beslist was. Loes van de Borne scoorde vier keer voor DDW.
Swift verloor 9-11 van Be Quick. BQ liep al vrij snel in de eerste helft uit naar een 1-5 voorsprong. Het duurde lang voordat de tweede aanval van Swift kon scoren, maar ook Be Quick bleef hangen op vijf doelpunten. Nog voor rust kon Swift weer aansluiten, 4-5. Na rust scoorde BQ meteen, 4-6, waardoor er weer twee goals verschil waren. Zo duurde dit de hele wedstrijd. Swift liet goed spel zien, maar verzuimde om dit om te zetten in goals, waardoor de gelijkmaker uit bleef. Steeds kwam Swift met een goal dichterbij maar BQ ging zuiniger met de score om en maakte het wel af en bleef zo op voorsprong. De Korfrakkers overdonderde in de beginfase Spes en legde zo de basis voor de 17-9 overwinning. Monique van de Ven, Anke van Helvoort en Jori Verwegen wisten van grote afstand de korf te vinden, waardoor een ruime voorsprong van 4-1 werd gepakt. Hun ploeg zette het spelletje goed neer, waardoor de kansen bleven komen, 7-2. Niet alleen aanvallend, ook verdedigend zat het spel van De Korfrakkers goed in elkaar. Aan het einde van de eerste helft werd het spel wat gehaast en kreeg Spes de kans om terug te komen, 8-5 bij rust. De Korfrakkers startte na rust weer fel, waardoor het gat weer groter werd, 13-5. Ook nu werden de kansen van afstand goed benut, waaronder twee doelpunten van Marieke van Deurzen. Spes had geen grip op het betere spel van De Korfrakkers.

Stand tot en met 18 november
De Korfrakkers 3-6
Rosolo 3-5
Be Quick 3-4
Spes 3-3
Swift 3-3
Zigo 3-2
DDW 3-1
Klimroos 3-0

Programma voor 2 december
Be Quick - DDW 15:00 uur De Geer
Spes - Swift 15:30 uur Heuvelland
Rosolo - De Korfrakkers 14:00 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Zigo - Klimroos 14:25 uur De Drieburcht
 
Effectiviteit Rosolo geeft de doorslag
19 nov 2007, 11:56 - EINDHOVEN - Rosolo besliste het topklasseduel in het vrouwenkorfbal tegen DDW in haar voordeel dankzij een uiterst effectief slot.


DDW-Rosolo 11-15.
Rosolo trainer Bob Westhof kon de eerste topklassezege in de zaal bijschrijven op het Reuselse conto. Westhof was vooral tevreden over de laatste vijf minuten. "De strijd ging voortdurend gelijk op omdat wij fouten maakten met een voortdurende schotverdediging. Na 10-10 ging DDW de kansen missen, terwijl wij tot het einde toe uiterst effectief bleven." Rosolo schoot vooral raak van afstand, terwijl de ploeg uit De Mierden het juist zocht in de doorbraak. Rosolo pakte wel steeds het initiatief, maar DDW presteerde het keer op keer om een twee punten marge te corrigeren. In de gemeentelijke derby tussen DDW en Rosolo is altijd veel rivaliteit. Zo ook deze keer, met een 11-15 winst voor Rosolo. De volgepakte tribune zag een wederzijds fysiek gespeelde wedstrijd met veel inzet. Arbiter Peter Andriessen had zijn handen vol aan deze enerverende wedstrijd. Het ging gelijk op, waarbij DDW aanvankelijk steeds de voorsprong pakte. Pas in de 25e minuut nam Rosolo voor het eerst een voorsprong, 4-5, om met 4-6 te gaan rusten. In de eerste tien minuten van de tweede helft had Rosolo het betere spel. De aanval creeerde veel kansen, alleen de afwerking haperde. Na 4-7, kon DDW zich terug knokken naar 7-7 en via 7-9 10-10. Het was bloedstollend spannend. Niet voor het eerst volgde echter weer een snelle voorsprong voor Rosolo, 10-11, waarna de ploeg op zoek ging naar de goede kansen en die nu ook benutte. Loes van de Borne en Janneke Marien scoorden drie keer voor DDW, Sacha van Limpt, Willeke Wissink en Inge van Kemenade drie keer voor Rosolo.
 
Uitslagen van 18 november
Zigo - Swift 8-10
Be Quick - De Korfrakkers 10-13
Spes - Klimroos 16- 7
DDW - Rosolo 11-15

De Korfrakkers won 10-13 van Be Quick. In de eerste helft gingen beide teams gelijk op. Er werd in vrij hoog tempo gespeeld en beide ploegen wisten kansen te creeren. BQ kwam snel op een 1-0 voorsprong. De Korfrakkers maakten gelijk en beide ploegen bleven om en om scoren. Twee maal nam BQ voor de rust een voorsprong maar toen na 6-6 in de 23e minuut de concentratie bij BQ even verslapte, pakte De Korfrakkers meteen een voorsprong van twee doelpunten bij rust. Hiermee gingen de dames de rust in (6-8). Ook de tweede helft startte BQ fel en geconcentreerd en scoorde vlot 7-8. In het daarop volgende kwartier scoorde alleen De Korfrakkers nog, 7-11. Het voorverdedigen lukte beter bij de ploeg uit Erp en de afspraken werden beter nageleefd. BQ bleef wel vechten voor iedere bal maar kon deze achterstand niet meer te boven komen. Zes dames scoorden elk drie doelpunten, bij BQ Irma Gabriels, Joyce van de Akker en Inge Gabriels en bij De Korfrakkers Saskia Steenbakkers, Jori Verwegen en Monique van der Ven.
Swift won 8-10 bij Zigo. De gehele wedstrijd ging gelijk op. De twee teams konden geen afstand van elkaar doen en er waren felle duels die de scheidsrechter niet toeliet. Zigo kwam met 1-0 voor, maar Swift had meteen antwoord terug. Er waren felle aanvallen van beide kanten maar weinig kansen. Vlak voor rust scoorde Zigo 5-4, maar Swift scoorde meteen tegen, zodat het 5-5 bij rust was. In de tweede helft had Zigo meteen het eerste doelpunt erin liggen maar Swift scoorde weer snel tegen 6-6. Loes Paulus scoorde daarna twee keer achter elkaar voor Swift, 6-8, waarna Zigo niet meer gelijk kwam. Anouk Bergmans was met drie goals de topscorer bij Swift.
Spes had weinig moeite met Klimroos, 16-6. In de gemeentelijke derby tussen DDW en Rosolo is altijd veel rivaliteit. Zo ook deze keer, met een 11-15 winst voor Rosolo. De volgepakte tribune zag een wederzijds fysiek gespeelde wedstrijd met veel inzet. Arbiter Peter Andriessen had zijn handen vol aan deze enerverende wedstrijd. Het ging gelijk op, waarbij DDW aanvankelijk steeds de voorsprong pakte. Pas in de 25e minuut nam Rosolo voor het eerst een voorsprong, 4-5, om met 4-6 te gaan rusten. In de eerste tien minuten van de tweede helft had Rosolo het betere spel. De aanval creeerde veel kansen, alleen de afwerking haperde. Na 4-7, kon DDW zich terug knokken naar 7-7 en via 7-9 10-10. Het was bloedstollend spannend. Niet voor het eerst volgde echter weer een snelle voorsprong voor Rosolo, 10-11, waarna de ploeg op zoek ging naar de goede kansen en die nu ook benutte. Loes van de Borne en Janneke Marien scoorden drie keer voor DDW, Sacha van Limpt, Willeke Wissink en Inge van Kemenade drie keer voor Rosolo.

Stand tot en met 18 november
De Korfrakkers 2-4
Swift 2-3
Rosolo 2-3
Spes 2-3
Be Quick 2-2
DDW 2-1
Klimroos 2-0
Zigo 2-0

Programma voor 25 november
DDW - Zigo 13:45 uur Rabo Sporthuis (Blauw)
Swift - Be Quick 14:30 uur De Visgraaf
De Korfrakkers - Spes 15:00 uur Ter Aa
Klimroos - Rosolo 15:00 uur Eureka
 
Uitslagen van 11 november
De Korfrakkers - Zigo
Klimroos - Be Quick 5-17
Rosolo - Spes 9- 9
Swift - DDW 8- 8

Be Quick begon het zaalseizoen goed met een 5-17 overwinning bij Klimroos. Toch begon de wedstrijd anders: Klimroos profiteerde in de eerste minuut van individuele foutjes bij Be Quick: 2-0. BQ ging daarop aanvankelijk te gehaast op zoek naar de gelijkmaker. Echter na enkele minuten kreeg de ploeg uit Nuland de wedstrijd weer onder controle. Dankzij Marleen van Nistelrooij toch 2-2. Na zes doelpuntloze minuten waarin Be Quick goed verdedigde maar aanvallend nog niet lekker in haar spel kwam volgden de volgende treffers, 3-3. Daarna kwam BQ op voorsprong door vooral van korte kansen te profiteren: 3-8 bij rust. De tweede helft was eenzijdig. BQ zocht steeds de betere kansen en speelde de juiste dames uit, 3-12. Het vervolg was voor de statistiek. Joyce van den Akker en Irma Gabriëls scoorden elk vier keer voor BQ. Spes en Rosolo speelden 9-9 gelijk. Rosolo begon gehavend aan de wedstrijd, omdat twee basisspeelsters geblesseerd op de bank zaten. Spes begon fel aan de wedstrijd met twee treffers van Yvonne van der Valk. Na 2-2 scoorde zij opnieuw, waarna de wedstrijd om en om scorend verder ging, waarbij fysieke duels niet werden geschuwd. Na rust, 5-5, liep Spes uit naar 5-8, vooral door de kleine kansen te benutten. Toen de afwerking van het hardwerkende Rosolo goed op orde was, werd het via 7-8 en 7-9 toch gelijk, 9-9. De laatste acht doelpuntloze minuten waren juist daarom erg spannend. Van der Valk was vier keer trefzeker.
Ook Swift en DDW deelden de punten, 8-8. DDW begon sterk aan de wedstrijd, 2-0, maar Swift sloot weer snel aan, 2-2. Swift had de overhand en creëerde de beste kansen, maar de afronding was niet goed. Zo kon DDW bij blijven. Marijn Geurts (Swift) raakte in de eerste helft geblesseerd, Shenna Janssen nam haar plaats in. Na rust, 4-3, scoorde DDW meteen, 4-4. In de lange aanvallen van Swift bleef de score uit en DDW nam een 4-6 voorsprong. Toen de afwerking bij Swift beter ging kwam Swift toch op voorsprong, 8-6. DDW, kwam terug tot 8-7. Toen Swift in de laatste minuut verzuimde een doorloopbal erin te prikken, benutte DDW de kans om een gelijkspel eruit te slepen.

Stand tot en met 11 november
Be Quick 1-2
Rosolo 1-1
Spes 1-1
DDW 1-1
Swift 1-1
Zigo 0-0
De Korfrakkers 0-0
Klimroos 1-0

Programma voor 18 november
Zigo - Swift 14:20 uur | De Drieburcht
Be Quick - De Korfrakkers 15:30 uur | De Geer
Spes - Klimroos 14:55 uur | Heuvelland
DDW - Rosolo 13:40 uur | Rabo Sporthuis (Blauw)
 
Uitslagen van 14 oktober
Topklasse A
DDW - JES 13-17
DSV - Concordia 7- 4
De Korfrakkers - Spes 10-12
Topklasse B
Swift - Zigo ??
Rosolo - Be Quick 9-11
Avanti - Stormvogels ??

Topklasse A
Spes won 10-12 bij De Korfrakkers. De ploegen maakten er een mooie gelijk opgaande pot van. De Korfrakkers kwamen flitsend uit de startblokken en via Saskia Steenbakkers, Jori Verwegen en Monique van de Ven werd het 3-0, Spes kwam even terug, 3-2, waarna De Korfrakkers binnen tien minuten uitliepen naar 8-3. De doelpunten waren vaak een afronding van ruim opgezet korfbal met snelle combinaties. Na deze fase werden de vrouwen van De Korfrakkers na deze scherpe fase onzorgvuldig en te zwak in de duels. Spes daarentegen schakelde een tandje bij en kwam voor rust nog terug naar 8-7. Ook in de tweede helft kwam De Korfrakkers niet uit haar impasse en maakte een verslagen indruk. De felheid en de overtuiging ontbraken vooral bij de afronding. Door de haperende aanval werd de druk op de verdediging groter. Spes bleef geduldig spelen en zoeken naar de kans en strafte de foutjes van de Erpse verdediging af, 8-9. De Korfrakkers pakten de voorsprong terug, 10-9. Spes bleef rustig, zette de Erpse verdediging nogmaals goed onder druk en scoorde drie maal achtereen. De Korfrakkers kon daar niets meer tegenover stellen.
JES won 13-17 bij DDW. JES speelde het eerste kwartier prachtig gevarieerd en snel korfbal. DDW liep achter de feiten aan en zette te weinig druk op het afstandschot van JES, welke 3-9 voor kwam. Eigenlijk maakte JES zowel in de eerste als in de tweede helft het spel en drukte dat ook goed uit in doelpunten. Rust 7-10. DDW kon af en toe tot twee punten naderen, maar miste toen een strafworp en daarna speelde JES de wedstrijd als collectief goed uit. Loes van de Borne scoorde 5 keer voor DDW. DSV versloeg Concordia met 7-4. De wedstrijd begon fel en ging redelijk gelijk op. Concordia kwam op een 2-3 voorsprong waarna DSV haar verdedigingstactiek aanpaste. Concordia schoot namelijk vaak zonder dat er enige afvang geregeld was. Dit pakte enkele keren goed uit voor hen. Na de tactiekwissel kreeg DSV meer grip op de tegenstander en maakte een paar mooie doelpunten. Na rust, 5-3, verliepen de aanvallen een stuk moeizamer bij DSV maar door hard werken van de verdediging kon men Concordia genoeg onder druk zetten. Het bleef lang 5-4 maar nadat door DSV 6-4 werd gemaakt was de wedstrijd gespeeld.

Spes 5-10
De Korfrakkers 5-8
DSV 5-6
JES 5-4
DDW 5-2
Concordia 5-0

Topklasse B
Be Quick won 9-11 bij Rosolo. BQ startte geconcentreerd aan de wedstrijd en benutte de kansen. Rosolo creëerde veel kansen maar faalde in de afronding. Be Quick daarentegen verzilverde een hoog percentage van haar kansen. Na rust, 4-7, begon BQ wat rommelig aan de tweede helft. Mede hierdoor kwam Rosolo terug 7-7. Echter vanaf dat moment herpakte BQ zich, 8-11 met nog vijf minuten te gaan. Rosolo kon daarna niet verder komen dan één raak afstandschot.

Rosolo 5-8
Be Quick 5-8
Zigo 4-6
Swift 4-4
Avanti 4-0
Stormvogels 4-0
 
Uitslagen van 7 oktober
Topklasse A
DDW - DSV 6-10
De Korfrakkers - Concordia 11- 3
JES - Spes 8-13
Topklasse B
Swift - Rosolo 9-10
Avanti - Be Quick 5-13
Zigo - Stormvogels 13-11

Topklasse A
JES verloor 8-13 van Spes. Na een flitsende start van JES (4-1) moest Spes alles op alles zetten om in de race te blijven. Dit lukte, via 5-5 en 7-7 bij rust. In de tweede helft wilde het aanvallend bij de JES niet meer vlotten. Spes was de betere ploeg maar kon aanvankelijk geen afstand nemen. Het bleef geruime tijd 7-9 staan, totdat Yvonne van der Valk met 2 doelpunten (na 25 minuten) de strijd weer vlot trok. In totaal schoot zij zeven keer raak. DSV won 6-10 bij DDW. De ploegen begonnen fel. Het scoreverloop ging in de eerste helft redelijk gelijk op. DSV speelde aanvallend, met tactisch erg goed spel en zorgde er verdedigend voor, door collectief te verdedigen en hard te werken, dat het aanvalsspel van DDW werd verstoord. Slechts 2-3 bij rust. Na de vlotte 3-3 moest DSV zich even herpakken. Dit lukte goed. Er werd op de juiste momenten gescoord. Zo kon DSV afstand nemen en winnen van een DDW dat geen moment in de wedstrijd zat.

De Korfrakkers 4-8
Spes 4-8
DSV 4-4
JES 4-2
DDW 4-2
Concordia 4-0

Topklasse B
Be Quick won 5-13 bij Avanti. De wedstrijd startte wat rommelig. Avanti zette veel druk op de aangeef en wist Be Quick daarmee te verleiden tot het geven van foute passes. Ondanks het rommelige en gehaaste spel van Be Quick kwam de ploeg toch 1-5 voor. Na rust, 2-6, duurde het negen minuten voor het eerste doelpunt viel, 2-7. Met fases zette Be Quick een beter veldspel neer en liep zo steeds verder weg van Avanti. Joyce van den Akker was topscorer bij BQ met vier treffers.

Rosolo 4-8
Be Quick 4-6
Zigo 4-6
Swift 4-4
Stormvogels 4-0
Avanti 4-0

Programma voor 14 oktober
Topklasse A
14/10 DDW - JES 15.00 u
14/10 DSV - Concordia 15.00 u
14/10 De Korfrakkers - Spes 15.00 u
Topklasse B
14/10 Swift - Zigo 15.00 u
14/10 Rosolo - Be Quick 15.00 u
14/10 Avanti - Stormvogels 15.00 u

Uitslagen van 23 september
Topklasse A
Concordia - DDW 4-13
Spes - DSV 18- 5
JES - De Korfrakkers 10-18
Topklasse B
Be Quick - Swift 12-10
Stormvogels - Rosolo 13-21
Zigo - Avanti 14- 9

Topklasse A
Het duel tussen Spes en DSV was eenzijdig. DSV liet het qua scorend vermogen afweten en verloor met 18-5. De Korfrakkers won ruim bij JES, 10-18. Tot 5-5 ging het gelijk op, waarna een time out van coach Ad van de Lee De Korfrakkers op scherp zette. Na rust, 5-10, zette De Korfrakkers de goede lijn voort. Jammer dat arbiter Theunisse, die eerder al de wedstrijd tussen de reserves had gefloten, het publiek tot de orde moest laten roepen. Monique van der Ven was topscorer bij De Korfrakkers met zes treffers. DDW versloeg Concordia met 4-13. DDW startte goed met een fraaie doorloper van Rudy van Gestel. Na de gelijkmaker van Concordia bouwde DDW een ruime voorsprong op, van 3-8 bij rust. In de tweede helft zakte het tempo in. Passes werden aan beide kanten onzorgvuldig. DDW bleef de weinige kansjes echter benutten en liep uit naar een 3-12. Nienke Michelbrink van DDW onderscheidde zich door 2 fraaie afstandschoten. Loes van de Borne werd topscorer van de wedstrijd door 4 keer voor DDW te scoren.

De Korfrakkers 3-6
Spes 3-6
JES 3-2
DDW 3-2
DSV 3-2
Concordia 3-0

Topklasse B
Be Quick versloeg Swift met 12-10. Swift startte goed, 0-3 na vijf minuten spelen. Halverwege de eerste helft was het echter gelijk, 4-4, en even later kwam BQ zelfs voor, 5-4. BQ speelde degelijk en liet bij vlagen prachtig veldspel zien. Zo nu en dan verviel de ploeg terug in het gehaast en slordig spelen wat balverlies met zich meebracht. Een van die momenten zorgde ervoor dat Swift vlak voor rust de achterstand kon omzetten naar een 5-6 voorsprong. BQ begon de tweede helft zo mogelijk nog gemotiveerder en geconcentreerder. Er werd geknokt voor iedere bal en de ploegen hielden de score goed in evenwicht totdat halverwege BQ door schoten van Angela van Schijndel en Joyce van den Akker op 10-8 kwam. Er volgden tien doelpuntloze minuten, waarna BQ als eerste scoorde. Daarna kon de ploeg de wedstrijd uitspelen.

Rosolo 3-6
Swift 3-4
Be Quick 3-4
Zigo 3-4
Stormvogels 3-0
Avanti 3-0

30 september zijn er in de Topklasse geen wedstrijden.

Programma voor 7 oktober
Topklasse A
07/10 DDW - DSV 15.00 u
07/10 De Korfrakkers - Concordia 15.00 u
07/10 JES - Spes 15.00 u
Topklasse B
07/10 Swift - Rosolo 15.00 u
07/10 Avanti - Be Quick 15.00 u
07/10 Zigo - Stormvogels 15.00 u
 
Uitslagen van 16 september
Topklasse A
DSV - JES 12-10
De Korfrakkers - DDW 22-5
Spes - Concordia 17-6
Topklasse B
Rosolo - ZIGO 20-6
Avanti - Swift 7-16
Stormvogels - Be Quick 4-12

Topklasse A
DSV won nipt van JES, 12-10. Beide teams startten fel. JES kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong, waarna DSV sterk terug kwam tot 5-5 bij rust. In de tweede helft had DSV duidelijk het betere van het spel. Door hard te werken werd dit ook in doelpunten uitgedrukt en uiteindelijk ook gewonnen. Beide vakken van DSV verdedigden goed en collectief, waardoor JES flink onder druk werd gezet. Dimphy Rops was topscorer bij DSV met 3 doelpunten. Spes en De Korfrakkers haalden flink uit, met respectievelijk 22-5 en 17-6 tegen DDW en Concordia. Spes liet zich in de eerste helft leiden door het spel van Concordia, dat met veel energie aan de wedstrijd was begonnen. Spes speelde gehaast en miste daardoor kansen. Ook Concordia kwam niet tot goed aanvalsspel. Na rust, 7-2, deden beide ploegen het rustiger aan. Concordia had teveel gegeven in de eerste helft, Spes dacht wat meer na. Het werd eenrichtingsverkeer, 13-2. Toen Spes bij 16-3 de touwtjes wat liet vieren, kon Concordia weer scoren. Caroline Lamers scoorde 4 keer voor Spes.

Spes 2-4
De Korfrakkers 2-4
JES 2-2
DSV 2-2
Concordia 2-0
DDW 2-0

Topklasse B
Rosolo had weinig mededogen met Zigo, 20-6, Swift legde Avanti over de knie, 7-16 en Be Quick was ruim te sterk voor Stormvogels, 4-12. BQ startte niet geconcentreerd waardoor Stormvogels de score kon openen. Wakker geschud liep BQ uit naar 1-7 bij rust, vooral door doorlopen en korte kansen. Na 1-9 kreeg Stormvogels door persoonlijke fouten in de verdediging van BQ de kans om tot 4-9 te komen. In de laatste minuten herstelde BQ zich echter. Alle basisspeelsters van BQ scoorden.

Swift 2-4
Rosolo 2-4
Be Quick 2-2
ZIGO 2-2
Avanti 2-0
Stormvogels 2-0

Programma voor 23 september
Topklasse A
23/09 Concordia - DDW 15.00 u
23/09 Spes - DSV 15.00 u
23/09 JES - De Korfrakkers 15.00 u
Topklasse B
23/09 Be Quick - Swift 15.00 u
23/09 Stormvogels - Rosolo 15.00 u
23/09 Zigo - Avanti 15.00 u

Afdrukken E-mail

Rosolo Hoofdsponsor

Rosolo Sponsor

Ver. De Lange Voren

Copyright © 2018 KV Rosolo. Alle rechten voorbehouden.