Competitie 2009 - 2010

Alle info en media die we hebben van competitie 2009 - 2010

Spelfragmenten Rosolo - de Korfrakkers

 

NK-jeugd dameskorfbal / kruisfinales junioren

Op zaterdag 6 maart 2010 wordt door korfbalvereniging Rosolo, is samenwerking met het KNKV, het Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal voor de jeugd georganiseerd.
Na de succesvolle kampioenschappen van de afgelopen twee jaar hebben wij wederom de organisatie van dit evenement toegewezen gekregen.
De hele dag zal er in het Rabo-Sporthuis te Reusel gestreden worden om de titel kampioen van Nederland. Er zal gestreden worden in 3 verschillende categorieën, in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar. We hebben mevr. Erica Terpstra bereidt gevonden om naar het RaboSporthuis te komen om na afloop de prijzen uit te reiken aan de Nederlandse Kampioenen.

Aansluitend aan het NK-jeugd zullen de kruisfinales junioren plaatsvinden. Dit zal wederom een spannende strijd worden. De winnaars van beide kruisfinales zullen namelijk een week later strijden om het kampioenschap van Nederland in Eindhoven.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

Zaal open 9.30 uur

Programma NK –jeugd dameskorfbal
Pupillen D   10.15 uur (kruisfinale) + 13.15 uur (troost-finale)
Aspiranten C 11.15 uur (kruisfinale) + 14.15 uur (troost-finale)
Aspiranten B 12.15 uur (kruisfinale) + 15.15 uur (troost-finale)

16.30 uur prijsuitreiking

Programma kruisfinale junioren dameskorfbal
17.15 uur kruisfinale 1
18.45 uur kruisfinale 2

Op de website, www.nkjeugd.tk en www.kruisfinalejunioren.tk, kunt u ter zijnde tijd het volledig wedstrijdprogramma vinden en alle overige informatie.

Een speciaal tintje aan dit Nederlands kampioenschap is de deelname van twee jeugdteams teams van Rosolo. Zowel pupillen D1 als aspiranten C1 hebben zich al geplaatst voor dit Nederlands Kampioenschap. Zij zullen deze dag hun uiterste best doen om voor eigen publiek de titel in de wacht te slepen.
Ook onze junioren A1 hebben zich geplaatst voor de kruisfinale junioren. Zoals de standenlijst nu laat zien, zullen zij zich plaatsen voor de tweede kruisfinale.

We hopen u te mogen begroeten, in het RaboSporthuis, deze dag om de jeugd van Rosolo aan te moedigen.

Korfbalvereniging Rosolo

Rosolo D1 en C1 Nederlands Kampioen

6 maart was het dan eindelijk zover. De speelsters van Rosolo D1 en C1 hadden er al weken naar uit gekeken. Het Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal voor jeugdteams werd in het eigen RaboSporthuis georganiseerd.
Het was duidelijk dat de meiden er zin in hadden. Al heel vroeg stonden de meiden van Rosolo D1 in de sporthal om hun voorbereidingen te gaan treffen voor de eerste wedstrijd, de kruisfinale tegen hun leeftijdsgenootjes van Spes. De meiden van Rosolo D1 maakten hun tegenstanders helemaal in. Er werd een ruime overwinning behaald! Zij konden zich gaan voorbereiden op de finale.
Aansluitend was het Rosolo C1 dit mocht proberen hun kruisfinale te winnen. Zij speelden tegen Ona C1. In de competitie is deze ploeg als vierde geëindigd, maar toch had het Reuselse team het hier niet altijd even makkelijk tegen. Afgelopen zaterdag was hier echter niets van terug te zien. Vooral de eerste helft werden de tegenstanders overklast en was het verschil gemaakt. Hoppa! Twee jeugdteams in de finale.
Na de kruisfinale van de aspiranten B stonden de finales op het programma. Wederom was het de beurt aan de jongste om het spits af te bijten. Rosolo D1 speelde tegen Swift D1. In de competitie ook de tegenstanders waar ze het lastig tegen hebben. Beide ploegen wonnen 1 keer de competitiewedstrijd tegen elkaar dit zaalseizoen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Rosolo D1 kwam vrijwel meteen achter te staan. Maar wist dit ook weer gelijk te trekken. Sinds dat doelpunt liep de stand steeds verder uit in het voordeel van het team uit Reusel. Waar Swift de pech had met het net missen van doelpunten, lukt het de D1 meiden wel om hun score verder uit te bouwen. In de rust was de tussenstand 4-2. Zou het gaan lukken? Zouden deze geweldige meiden, die dit seizoen ontzettend veel geleerd zijn, als team Nederlands Kampioen gaan worden? Ja wel hoor, het is ze gelukt. De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft Swift kansen die gemist werden en Rosolo scoorde de doelpunten. Na het laatste fluitsignaal vlogen de meiden en trainsters/coaches elkaar in de armen en zongen flink mee op de muziek van Simply the best! Meiden een superprestatie en zeker verdiend Nederlands Kampioen.
De finale van de aspiranten C liet nog even op zich wachten, aangezien de wedstrijd in de andere zaal na 2x20 minuten een gelijke stand op het scorebord liet zien.
Zou deze extra tijd de meiden wel scherp kunnen houden. Ze hebben absoluut de favoriete rol
in deze wedstrijd. Maar het balletje moet wel genoeg in de korf vallen. Rosolo C1 begon zenuwachtig aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 achterstand. “Koppen omhoog en blijven vechten voor iedere bal” was een veel gehoorde uitspraak op de tribune. Langzaamaan kwamen de meiden steeds beter in de wedstrijd en wisten de korf te vinden. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Daarna had het team er weer het volste vertrouwen in. Ze gingen met een lichte voorsprong de rust in. Na rust bleven de meiden scherp. Ze lieten hun tegenstander, Spes C1, niet dichterbij komen en bouwden de voorsprong zelfs nog uit. Ook zij waren superblij toen het laatste fluitsignaal kwam. Nederlands Kampioen!!! Op het veld werd door de C1, waarbij later de meiden van D1 aansloten een feestje gevierd. Wederom alle teams die deelname aan het Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal jeugd kampioen!
De laatste finale, bij de aspiranten B, ging tussen Spes B1 en Stormvogels B1 uit Luijksgestel. Helaas voor de meiden van Stormvogels ging de overwinning naar de meiden uit Milsbeek. Op de tribune was ondertussen mevrouw Erica Terpstra gearriveerd. Zij was gevraagd, als voorzitster van het NOC*NSF de prijzen te komen uitreiken. Tijdens de prijsuitreiking vertelde ze dat ze had genoten van de wedstrijden die ze gezien had en dat ze kon zien dat de meiden zich meer dan 100% voor de korfbalsport inzetten. Mooie en lovende woorden dus!
Alle teams kwamen naar voren, op volgende van de einduitslag om uit handen van Erica de herinneringsvaantjes in ontvangst te nemen. De kampioenen kregen ook nog een mooie beker uitgereikt. Als vereniging kunnen we weer terugkijken op een geslaagd Nederlands Kampioenschap. Uiteraard twee Nederlandse Kampioenen, maar het was ook organisatorisch een geslaagd evenement. Vrijwilligers bedankt!

 


Wederom Nederlandse Kampioenschappen jeugd Rosolo

Op zaterdag 5 juni wordt het NK-jeugd veldkorfbal gehouden. Maar liefst drie teams van Rosolo, namelijk D1, C1 én B1 gaan hier strijden op de felbegeerde titel: Kampioen van Nederland.
Rosolo D1 en C1 wisten zich vrij gemakkelijk en vroeg in het seizoen te plaatsen voor het NK. Na het behalen van de Nederlandse titel in de zaal, hadden beide teams nog 2 wedstrijden nodig om zich definitief te plaatsen.
Voor Rosolo B1 was het een heel ander verhaal. Zij moesten echt alle zeilen bijzetten om überhaupt kans te maken op plaatsing voor het NK. Maar ze deden het gewoon. Er werd tegen de directe concurrenten gelijkgespeeld en gewonnen. Dit bleek in eerste instantie voldoende te zijn om deel te mogen nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Na nogmaals de P/D-regeling gelezen te hebben en de punten wel drie keer nageteld te hebben moesten we helaas tot de conclusie komen dat de concurrenten er net iets beter voor stonden. Erg zuur…zeker naar de ontwikkeling die ze als teams doorgemaakt hebben tijdens de 2de helft veldcompetitie. Toen gebeurde op zaterdag 15 mei iets wat niemand vooraf had kunnen bedenken. Een van de concurrenten liet een heel kostbaar punt liggen, waardoor Rosolo B1 zich toch wist te plaatsen voor het NK en zelfs kampioen werd in de hoofdklasse. 

Via deze weg roepen we alle Rosolo-supporters op om naar Sint Oederode te komen om onze meiden toe te juichen naar het behalen van de Nederlandse titel.
Speelsters en begeleiding van D1, C1 én B1 heel veel succes!

Kruisfinales Rosolo

Het korfbalseizoen zit er weer bijna op. De competitie is gespeeld en nu is het nog tijd voor de (kruis)finales en het NK. Tijdens de veldcompetitie wisten verschillende teams van Rosolo het kampioenschap in hun klasse te behalen. Speelsters en begeleiding van Rosolo 3, Rosolo 5, A1, B1, B2, C1, C2, D1, E3 en W4 van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap!

Kruisfinales junioren A1
Door het behalen van het kampioenschap heeft Rosolo A1 zich als eerste in de hoofdklasse A geplaatst voor de kruisfinale op a.s. zaterdag 29 mei.
Na een teleurstellende zaalkruisfinale hebben de meiden van Rosolo A1 zich goed herpakt op het veld. De wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen, alleen de wedstrijd tegen de regerend zaalkampioen, de Korfrakkers uit Erp leverde een ware strijd op. Uiteindelijk trokken de Reuselse meiden aan het langste eind en wisten hiermee hun voorsprong verder uit te bouwen. Uiteindelijk werd zonder puntverlies de kruisfinale en het kampioenschap behaald. Waarna de voorbereidingen op het spelen van de kruisfinale gestart konden worden. Er werd flink getraind en een oefenwedstrijd tegen het 2de was de laatste test voor vandaag.
Rosolo gaat voor meer dan 100% vandaag voor de winst, want het spelen van de finale volgende week zal voor verschillende speelsters uit het team een mooie afsluiting zijn van hun periode bij de jeugd. Volgend jaar gaan zij de overstap maken naar de senioren.
De kruisfinales worden gehouden op zaterdag 29 mei bij korfbalvereniging Swift te Velden (L). Om 14.45 uur begint op sportpark De Vilgert (Theo Lommen sportpark) de wedstrijd van onze junioren. Hopelijk komt er een grote groep geel-zwart uitgedoste supporters naar Velden om onze meiden toe te juichen!!

Kruisfinale senioren 2
Een dag later, zondag 30 mei, speelt Rosolo 2 op dezelfde locatie de kruisfinale. Op het moment van schrijven is nog niet helemaal duidelijk op welk tijdstip Rosolo 2 de kruisfinale gaat spelen. Dit zal of om 10.30 of om 12.15 uur zijn. Dit is nog afhankelijk van het resultaat in de laatste competitiewedstrijd.
Het bereiken van de kruisfinale heeft Rosolo 2 veel energie gekost. Aan het begin van het seizoen, moest het wegvallen van enkele geroutineerde speelsters opgevangen worden door jeugdspeelsters. Ook het wegvallen van een coach deed de meiden in het begin van het seizoen zeker geen goeds. Met nog enkele wedstrijden in het najaar op het veld te spelen, wist Rosolo een coach voor dit team aan te trekken. Langzaam kwam er een kanteling in het team. Men ging vertrouwen krijgen in het team, maar bovenal kregen de speelsters meer zelfvertrouwen. Dit resulteerde in de zaal met het bereiken van de kruisfinales. Helaas bleek hier de tegenstander nog net een maatje te groot.
Tijdens de laatste 7 wedstrijden van het seizoen gingen de meiden er weer vol tegen aan. Er moest opgeklommen worde van de 6de naar de 4de plaats om de kruisfinale uiteindelijk te behalen. Dit lukte overtuigend. De meeste wedstrijden wisten ze overtuigend te winnen. Hiermee bereikten ze de kruisfinale. Het spelen van deze kruisfinale is al een prestatie op zich, maar nu ze zover gekomen zijn willen de meiden meer! Daarom is de support van veel uitgedoste geel-zwarte supporters nodig. Op de website van Rosolo staat het tijdstip en de tegenstander vermeldt met wie Rosolo 2 de strijd aan gaat om het bereiken van de finale.

Afdrukken E-mail

Rosolo Hoofdsponsor

Rosolo Sponsor

Copyright © 2018 KV Rosolo. Alle rechten voorbehouden.